<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експерта  Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄСвсі новини дня
Політика
Росія
17.03.2024 272

Помер зірка стрічки "Іронія долі" Олександр Ширвіндт

Попередньою причиною смерті актора називають проблеми із серцем.

d7e8742e2efc301eaec37cb4e67aff5a_17.03.24

З життя пішов російський актор, зірка комедії "Іронія долі, або З легкою пароюОлександр Ширвіндт. Пише ТСН. 

Йому було 89 років. Попередньою причиною смерті актора називають проблеми із серцем. Про те, що актора не стало, російським ЗМП повідомив син артиста. Він зазначив, що Ширвіндт помер у московській лікарні.

2019 року Ширвіндт переніс операцію - йому встановили кардіостимулятор. У 2020 році він переніс пневмонію на тлі ковіда, а влітку 2022 року актору діагностували стенокардію.

Зазначимо, що Олександр Ширвіндт неодноразово відвідував анексований Росією Крим. Через це 2017 року його занесли до бази сайту "Миротворець", як особу, яка порушила державний кордон України та становить загрозу національній безпеці України. Публічно Ширвіндт ані окупацію кримського півострова, ані повномасштабне вторгнення не коментував. Щодо того, чий Крим, актор також чіткої позиції не окреслював:

"Я в нюанси не влізаю, бо я не професіонал. Але я бачу цілодобову полеміку професіоналів, дресованих політологів щодо наших справ, і це перетворюється на театр… Крим ваш чи Крим – наш? Крим мій! Розумієш? Він мій. Я в ньому виріс ... Починати зараз розбиратися "хто є ху" мені зовсім не цікаво", - коментував Ширвіндт.

Після того, як актору заборонили в’їзд до України, він сказав, що відчув цю заборону на "фізіологічному рівні". Ширвіндт зізнався, що сумує за Києвом та Одесою, до яких не міг приїхати:

"Я дуже сумую за Україною, бо, розумієш, зараз не можу поїхати до мами. У сенсі, до Одеси... Вона там народилася. Я не можу поїхати до батька в Харків. Тому що я не в’їзний, тому що я поїхав до Севастополя. Там були чудові хлопці з "Товариства книголюбів", вони мене покликали з вечора. А виявилося, що я сволота… І я, отже, через книголюбів у Севастополі не можу приїхати на батьківщину батьків. А я сумую за Одесою дуже…" - зізнавався Олександр Ширвіндт в інтерв’ю Дмитру Гордону 2020 року.

Зазначимо, що Олександр Ширвіндт відомий за ролями у фільмах "Іронія долі або з Легкою парою!", "Троє в човні, не рахуючи собаки", "Зимовий вечір у Гаграх", "Принцеса цирку", "Вокзал для двох". За свою кінокар'єру він виконав лише одну головну роль – шахрая Леонідо Папагатто в комедії "Мільйон у шлюбному кошику".

Оценка материала:

5.00 / 2
Помер зірка стрічки "Іронія долі" Олександр Ширвіндт 5.00 5 2
Політика / Росія
17.03.2024 272
Еще материалы раздела «Росія»