<
НОВИНИ ДНЯ: Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Політика
Європа
17.03.2024 244

Правляча коаліція Німеччини підтримала передачу Taurus Україні в Європарламенті

Більша частина правлячої коаліції Німеччини підтримала в Європарламенті резолюцію щодо передачі Україні ракет Taurus.

3_dc29adf3a8171bd61ceb3ab712561c00_650x410_17.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bild.

Під час засідання Європарламенту в Страсбурзі політики з СДПН, ВДП і "Зелених" проголосували здебільшого за резолюцію про те, що Києву необхідні вищезгадані ракети. Це відбулось на тлі того, що депутати Бундестагу, 14 березня, не ухвалили рішення щодо передачі Україні Taurus.

Голосування в Європарламенті відбулось щодо резолюції про "необхідність непохитної підтримки України з боку ЄС". В 11 пункті документа підкреслювалось, що: "Країна особливо потребує високорозвинених систем ППО, крилатих ракет великої дальності, таких як Taurus, систем Storm Shadow і Scalp, сучасних бойових літаків, різних видів артилерії і боєприпасів, а також дронів".

Як пише видання, під час голосування:

  • 451 депутат підтримав резолюцію;
  • 46 - виступили проти;
  • 49 - утримались.

У тому ж числі представники ВДП й "Зелених" одноголосно проголосували за резолюцію.

"Голосування в Страсбурзі показує, наскільки ізольований уряд світлофора в Берліні зі своєю лінією. Незважаючи на те, що ми, ХДС/ХСС, вітаємо голосування депутатів ЄС від СДПН, "Зелених" і ВДП, представлення протилежних позицій у Брюсселі та Берліні є обманом виборців", - заявив голова групи ХДС/ХСС у парламенті ЄС Даніель Каспарі.

Taurus для України

Україна ще минулого року запросила у Німеччини далекобійні ракети Taurus, які здатні знищувати цілі на відстані до 500 кілометрів.

Проте Берлін відмовляється від передачі. Сам канцлер ФРН Олаф Шольц виступає проти - він пояснював це тим, що для таких поставок нібито потрібна буде присутність німецьких солдатів на місцях.

Також Шольц заявляв про те, що у разі надання Силам оборони України Taurus ракети "при неправильному використанні" можуть вдарити по одній з цілей у Москві.

Оценка материала:

5.00 / 2
Правляча коаліція Німеччини підтримала передачу Taurus Україні в Європарламенті 5.00 5 2
Політика / Європа
17.03.2024 244
Еще материалы раздела «Європа»