<
НОВИНИ ДНЯ: Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершене  В Україні утримається суха погода, вдень до +23°  РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцаріївсі новини дня
Політика
Росія
17.03.2024 248

Ексдепутат Держдуми РФ розкрив плани російських добровольців на звільнених територіях

Путінська армія нещадно гатить по своїх населених пунктах, застосовуючи авіацію та артилерію. Російські добровольці, які повернулися на територію РФ, щоб боротися із путінським режимом, мають намір оголосити альтернативний уряд у звільнених областях.

dd4ce7ee79867f49b4a5209d56c2bb16_17.03.24

Про це повідомив в ефірі "1+1" колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов. Пише ТСН. 

За його словами, станом на 15 березня легіон “Свобода Росії”, РДК та “Сибірський батальйон” просуваються та звільняють територію прикордонних з Україною Курської та Бєлгородської областей, однак путінська армія нещадно гатить по своїх населених пунктах, застосовуючи авіацію та артилерію.

“Просто знищується Тьоткіно і всі інші населенні пункти, які вже звільнені. І тут зовсім не зрозуміло, що робити, бо врешті-решт ми хочемо звільнити територію і розгорнути там прапор, і сказати, що це "постійна звільнена територія", оголосити там альтернативний уряд”, - зауважив Пономарьов.

Але здійснити цей намір, за його словами, буде складно, якщо путінські війська просто фізично знищать все цивільне населення, якому навіть не дозволяють вийти із зони бойових дій гуманітарними коридорами.

“Ми запропонували це зробити, але мер Грайворона [районного центру Бєлгородської області РФ] вже вдруге втік. Він уже втікав, коли ми там були в червні... але населення залишається і ніхто не евакуюється", - наголосив російський опозиціонер.

Нагадаємо, російські добровольчі підрозділи цього тижня прорвали кордон з Росією та зайшли у Бєлгородську й Курську області. Там відбуваються активні бойові зіткнення, а добровольці навіть повідомляли про контроль над певними населеними пунктами. Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що населення країни-агресорки відчуло те, що всі українці 24 лютого.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ексдепутат Держдуми РФ розкрив плани російських добровольців на звільнених територіях 5.00 5 2
Політика / Росія
17.03.2024 248
Еще материалы раздела «Росія»