<
НОВИНИ ДНЯ: Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 рокивсі новини дня
Політика
Росія
17.03.2024 291

Що планує робити Путін після виборів: політолог розповів про сценарії найближчих тижнів

Мобілізація в Росії може стати новим етапом ескалації війни.

5ee4295e5b220470735aa8a5d4a12056_17.03.24

Після виборів президента в Росії може розпочатись нова масова мобілізація. Не виключено, що окупанти спробують мобілізувати близько 300 тисяч. Пише ТСН. 

Таку думку в коментарі для ТСН.ua висловив політолог Володимир Фесенко.

"Додаткова мобілізація можлива в Росії. Нова хвиля великої мобілізації, але не так як зараз, в поточному режимі, як вербують, 30 тисяч в місяць, а спробують мобілізувати не менше 300 тисяч водночас", - висловлює свою думку Володимир Фесенко.

Та додає: "Піде на це Путін чи ні - ніхто не знає. Але, якщо це буде, то певний час знадобиться на сам призов. Це, як мінімум, декілька тижнів. Потім їх треба в швидкому порядку навчити. Це може вплинути на ситуацію влітку, або ж в травні або влітку, ну або на початку літа. Не зараз, не моментально. Раптово це не станеться. Якщо Росія почне нову хвилю мобілізації відразу після виборів, тоді я вам скажу - у нас не буде іншого виходу, як робити те саме".

На думку політолога, мобілізація в Росії може стати новим етапом ескалації війни: "У мене нема такої впевненості, що це обов’язково буде. Це одна з версій розвитку подій після виборів".

Нагадаємо, народна депутатка Марʼяна Безугла прокоментувала засідання Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки щодо мобілізації, яке має відбутися завтра, і заявила, що готова ночувати в Раді, адже депутати мають працювати.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що планує робити Путін після виборів: політолог розповів про сценарії найближчих тижнів 5.00 5 2
Політика / Росія
17.03.2024 291
Еще материалы раздела «Росія»