<
НОВИНИ ДНЯ: Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  "У нас є надлишки". У Конгресі США закликали терміново передати Україні касетні бомби  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруваннівсі новини дня
Політика
Світ
17.03.2024 539

Чи зможе Росія напасти на ще одну країну: Столтенберг дав відповідь

Єнс Столтенберг зазначив, що РФ задіяла майже усі свої сухопутні сили у війні проти України.

e351f1a27a28e04eda7c7ee2d421f707_17.03.24

НАТО не відчуває зараз військової загрози від Росії, оскільки вона майже всі свої сухопутні війська задіяла в агресивній війні проти України. Пише ТСН. 

Про це у Брюсселі під час пресконференції заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання журналістів щодо провокаційних заяв Росії та погроз нарощування військового угруповання на кордонах з Фінляндією, передає "Укрінформ".

"Фінляндія зараз перебуває у безпеці, більшій, ніж вона мала до приєднання до Альянсу, тому що зараз вона прикрита спільними зобов’язаннями в обороні, відповідно до статті 5 (Вашингтонського договору – ред.), один за всіх, всі за одного. Майже всі російські сухопутні сили задіяні в агресивній війні проти України. Тож ми не бачимо жодних безпосередніх військових загроз проти будь-якого союзника по НАТО", – сказав Столтенберг.

Водночас генсек НАТО зазначив, що союзники по Альянсу будуть продовжувати уважний моніторинг ситуації та подальших дій Росії. Єнс Столтенберг наголосив, що ця організація здатна захистити будь-якого союзника, і успішно виконує це завдання вже протягом 75 років поспіль.

Як повідомлялося, після повномасштабного російського військового вторгнення в Україну Фінляндія й Швеція, які протягом десятиліть зберігали нейтральний статус, вирішили приєднатися до Північноатлантичного альянсу. Фінляндія вступила до НАТО 4 квітня 2023 року, Швеція завершила процедуру входження минулого тижня, 7 березня, та стала 32-м членом Альянсу.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чи зможе Росія напасти на ще одну країну: Столтенберг дав відповідь 5.00 5 3
Політика / Світ
17.03.2024 539
Еще материалы раздела «Світ»