<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Політика
Україна
18.03.2024 224

В Придністров'ї заявили про "приліт" по військовій частині. В ГУР і Молдові відреагували

В Придністров'ї 17 березня, заявили про "приліт" по військовій частині, проте Кишинів заперечує напад.

dscf9263_id96125_1300x867_94d1fe7d528d168df19eff5dff8c0bc5_650x410_18.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Deschide та коментар представника Головного управління розвідки МОУ Андрія Юсова.

Сьогодні у Придністров'ї на військовий гелікоптер впав безпілотник. Російські та придністровські ЗМІ відразу почали писати про"атаку безпілотника на військову частину в Тирасполі".

Проте в Молдові заявляють, що атаки не було, а дані повідомлення це спроба навести страх і паніку.

Влада Кишинева відкидає повідомлення про атаку безпілотників на Тирасполь. За словами представників Бюро реінтеграції, це не що інше, як виклик.

"Бюро реінтеграції зв’язалося з іншими державними органами, і після вивчення відеозображень та обміну інформацією ми повідомляємо, що інцидент, про який йдеться, є спробою викликати страх і паніку в регіоні. Військова техніка на знімках не працює вже кілька років", - заявили в Бюро.

За їх даними, влада Кишинева в контакті з українською стороною не підтверджує будь-який напад на Придністровський регіон.

В коментарі РБК-Україна представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов заявив, що це російська провокація.

Своєю чергою Центр протидії дезінформації повідомив, що Росія сама здійснила провокацію у Придністров’ї з атакою військової частини дроном-камікадзе.

"Головна логіка дій кремля полягає в інформаційному нагнітанні ситуації, оскільки у РФ немає коридору до Придністров’я для здійснення провокацій військового характеру", - наголосили в центрі.

За їх даними, саме для інформаційного нагнітання росіяни намагаються здійснювати провокації та маніпулювати в інформаційному просторі, поширюючи фейки.

Раніше ми писали, що Росія надрукувала у Придністров'ї бюлетені для "виборів". У відповідь Молдова викликала "на килим" посла РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Придністров'ї заявили про "приліт" по військовій частині. В ГУР і Молдові відреагували 5.00 5 2
Політика / Україна
18.03.2024 224
Еще материалы раздела «Україна»