<
НОВИНИ ДНЯ: У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про вишівсі новини дня
Політика
Світ
19.03.2024 244

Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт

Уже тепер у РФ фіксують певне здорожчання пального на ринку і його дефіцит,

6c71e9b37e2f0f24e5e11fe9cbce2bf9_19.03.24

Дві третини російських нафтопереробних заводів (НПЗ) розташовані в європейській частині РФ, тобто в межах досяжності БпЛА українських спецслужб. Успішні атаки дронів можуть уже через кілька місяців викликати дефіцит пального та його здорожчання в державі-агресорці. Пише ТСН. 

Таку думку висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в коментарі “24 каналу”.

Експерт відзначив, що уже тепер у Росії фіксують певне здорожчання пального на ринку і його дефіцит, але справжня криза ще попереду.

“Якщо зберігатиметься уже існуюча тенденція, така чистота та масштаб ударів, то в принципі потрібно кілька місяців для того, щоб знищити або суттєво пошкодити [російські НПЗ], завдати надзвичайно вагомих збитків російській нафтовій галузі”, – наголосив аналітик.

За його словами, в умовах виведення з ладу російських НПЗ ціни на пальне зростатимуть, експорт буде призупинений, тож доходи з найприбутковішої російської галузі почнуть падати.

“Відповідно надходження до російського бюджету, які використовують на війну, значно зменшаться. Але для цього потрібен час”, - наголосив Мусієнко.

Нагадаємо, у ніч проти 17 березня СБУ спільно з ССО та Силами безпілотних систем ЗСУ відпрацювали дронами по ще одному НПЗ Росії – у Слов'янську-на-Кубані.  Раніше у Службі безпеки України назвали результативною атаку дронів на три нафтопереробні заводи “Роснефти”, яка відбулася в ніч проти 16 березня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт 5.00 5 2
Політика / Світ
19.03.2024 244
Еще материалы раздела «Світ»