<
НОВИНИ ДНЯ: В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупненнявсі новини дня
Політика
Світ
19.03.2024 363

Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході

Проте погрози президента РФ також слід сприймати серйозно.

8d050342b2619b1327e6de70a308a3b0_19.03.24

Прем’єрка Естонії Кая Каллас заявила, що очільник Кремля Володимир Путін боїться війни з НАТО, хоча і намагається залякати західні суспільства. Так він прагне стримати їхні дії. Пише ТСН. 

Про це вона сказала в інтерв’ю BBC.

За її словами, хоча Путін добре вміє "сіяти страх", погрожуючи ядерною війною вже тривалий час, це лише слова.

"Йому дуже добре вдається сіяти страх у наших суспільствах. Він слухає, чого ми боїмося, і якщо ми боїмося ядерної війни, то він посилює ці страхи. Після цього наша громадськість хоче стриматися в своїх діях", – сказала Каллас.

Прем’єрка Естонії вважає, що це своєрідна пастка самостримування, бо "якщо ми боїмося, то ми починаємо стримувати себе, а це саме те, чого прагне Путін".

"Ми теж маємо задуматися над тим, чого боїться Путін. А він насправді боїться війни з НАТО. Він не хоче цього. Звісно, ми теж цього не хочемо", – додала вона.

Нагадаємо, Кая Калласраніше не стала гарантувати, що армія її країни не будуть направлені до України. Мовляв, ухвалення цього рішення не в її компетенції.

Тим часом Литва підтримала відправлення своїх військ до України. Лідер країни Ґітанас Науседа закликав Захід припинити "малювати червоні лінії".

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході 5.00 5 2
Політика / Світ
19.03.2024 363
Еще материалы раздела «Світ»