<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
18.03.2024 414

Чехія закуповує артснаряди для України у союзників Росії – WSJ

Чехія закуповує артилерійські снаряди для України, зокрема у держав, які називають себе союзниками Росії.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на неназваного співрозмовника в чеському уряді.

За його інформацією, Чехія активізувала контакти часів холодної війни та знайшла для України 300000 снарядів радянського зразка й 500000 снарядів західного виробництва в третіх державах, зокрема і серед тих, які вважають себе союзниками Росії. Де саме країна купує снаряди, залишається в таємниці.

Однак, як пише видання, в цьому допомогла колишня приналежність Чехії до колишнього радянського блоку. Зокрема, країна зберегла хороші відносини із багатьма державами Глобального Півдня, які мають великі запаси зброї радянських часів і здатні наростити виробництво.

Також, як зазначає The Wall Street Journal, Чехії вдалося знайти додатково 700000 боєприпасів, які будуть доставлені в Україну за умови наявності фінансування.

За словами співрозмовника видання в чеському уряді, загалом на придбання 1,5 млн снарядів потрібно близько 3 млрд євро, що еквівалентно $3,3 млрд. Співрозмовник наголосив, що це невелика частина пакета допомоги Україні в $60 млрд, який зараз заблокований у Конгресі США.

Оценка материала:

5.00 / 4
Чехія закуповує артснаряди для України у союзників Росії – WSJ 5.00 5 4
Політика / Україна
18.03.2024 414
Еще материалы раздела «Україна»