<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Політика
Європа
19.03.2024 613

Дві країни Європи можуть перейняти у США лідерство у війні з РФ - британський полковник

Останні заяви, які звучать від Макрона, є "позитивним сигналом", вважає відомий військовий західний експерт.

ebc8e3e5ebb2280768d7dbe8a554e985_19.03.24

Якщо США втратять лідерство щодо допомоги Україні у війні РФ, це місце можуть зайняти Франція та Британія. Пише ТСН. 

Таку думку висловив полковник британської армії у відставці, відомий військовий експерт Глен Грант в інтерв'ю ведучому програми "Студія Захід" Антону Борковському на телеканалі "Еспресо".

"Макрон намагається позиціонувати себе як провідного лідера. Він чинить значний тиск на інших щодо підтримки України, що є позитивним моментом, оскільки хтось давно повинен вжити таких заходів. Олаф Шольц має тенденцію голосно говорити, але без особливих наслідків, тоді як дії Макрона в минулому також не завжди відповідали його риториці. Тож треба почекати і подивитися, чи переростуть його нещодавні заяви в конкретні дії", - зауважив він.

На його думку, Британія залишається активною і прагне відігравати провідну роль щодо підтримки України у її боротьбі із російською агресією.

"Що стосується Британії, то, незважаючи на брак військових ресурсів, вона все ще володіє значними фінансовими можливостями. Нещодавно міністр закордонних справ Кемерон відвідав Німеччину, щоб домовитися про купівлю ракет дальнього радіусу дії. Бачимо, що Британія залишається активною і прагне відігравати провідну роль у поточних зусиллях. Однак майбутнє залишається невизначеним. Незважаючи на багато розмов, не відбулося значних позитивних дій, які б вплинули на лінію фронту, за винятком закупівлі Чехією боєприпасів", - підкреслив західний полковник, наголосивши, що наразі "ми перебуваємо в періоді невизначеності".

Нагадаємо, польський прем'єр Туск різко звернувся до спікера Палати представників Джонсона через затягування допомоги Україні.

Оценка материала:

5.00 / 5
Дві країни Європи можуть перейняти у США лідерство у війні з РФ - британський полковник 5.00 5 5
Політика / Європа
19.03.2024 613
Еще материалы раздела «Європа»