<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикинівсі новини дня
18.03.2024 224

Уряд хоче підвищити акциз на тютюнові вироби

Кабінет міністрів України пропонує збільшити ставки акцизу на тютюнові вироби вже з липня 2024 року.

Про це повідомляє постійний представник Кабміну у Верховній раді Тарас Мельничук

За його словами, Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок акцизного податку на тютюнові вироби".

У документі №11090 пропонується з 01 липня цього року по 31 грудня 2027 щороку підвищувати ставки акцизного податку на тютюнові вироби для приведення їх до зазначеного мінімального рівня. Окрім цього пропонується визначити грошову одиницю виміру ставки акцизного податку на тютюнові вироби у євро.

Водночас Кабмін пропонує встановити послаблення на період воєнного стану обмеження щодо накопичення обсягів тютюнових виробів на складах перед підвищенням ставок акцизного податку. Зокрема, шляхом збільшення установленого розміру середньомісячного обсягу реалізації на митній території України тютюнових виробів з 115 до 120 відсотків.

Оценка материала:

5.00 / 2
Уряд хоче підвищити акциз на тютюнові вироби 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
18.03.2024 224
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»