<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізаціювсі новини дня
Політика
Європа
19.03.2024 199

El Pais повідомило про присутність військових НАТО в Україні та назвало їхню мету

Війська НАТО вже перебувають в Україні для контролю над озброєннями, розвідувальних операцій і навчання.

_nato_britaniya__gettyimages_2040193813_cbd4e2fc920fa2bdda96295c98a49cee_650x410_19.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на El Pais.

Видання опитало безліч військових джерел з України та ЄС за більш ніж два роки війни, і всі вони згодні з тим, що жодна армія НАТО не брала участі в наземних бойових діях. Але вони також згодні з тим, що у них є інформатори на місцях, які надають інформацію про ситуацію на фронті, визначають ефективність озброєння, яке постачають, а також можливі проблеми під час його використання, а також виявляють можливі випадки корупції під час надання допомоги.

Деякі з цих неофіційних інформаторів - відставні іноземні військові, які воюють добровольцями в лавах українських Збройних сил.

Принаймні два джерела, американське та українське, стверджують, що Вашингтон особливо активно контролює їхню допомогу, організовуючи місії між своїм посольством і українською владою, а також відвідуючи їх поза офіційними каналами.

Ініціатива Макрона щодо відправлення військ в Україну

Наприкінці лютого президент Франції Еммануель Макрон не виключив, що країни Заходу можуть запровадити війська для допомоги Україні. Але, за його словами, консенсусу у цьому питанні немає.

Згодом французький лідер уточнив, що Париж може перекинути своїх військових в Україну, якщо Росія знову почне наступати на Київ чи Одесу.

Ряд країн НАТО виступили проти цієї ідеї, включаючи Німеччину, Чехію, Болгарію, Польщу, Іспанію та Італію. При цьому є країни, які готові розглянути таку можливість, зокрема, Литва, Латвія та Естонія.

14 березня Макрон знову зробив заяву про війська Франції в Україні. Він наголосив, що такий варіант не виключається.

Оценка материала:

5.00 / 2
El Pais повідомило про присутність військових НАТО в Україні та назвало їхню мету 5.00 5 2
Політика / Європа
19.03.2024 199
Еще материалы раздела «Європа»