<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
19.03.2024 333

Трампа запитали, чи продовжить він допомагати Україні, але він ухилився від відповіді

Колишній голова Білого дому Дональд Трамп сподівається, що у разі перемоги на виборах йому не доведеться вирішувати, чи продовжувати допомогу Україні та, чи дозволити російському диктатору Володимиру Путіну продовжувати окуповувати території.

2_6c6a90a9a4771880341a03dcab7d349b_650x410_19.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Трампа в інтерв'ю Fox News.

Відповідаючи на питання про те, чи продовжить він допомагати Україні зброєю та чи дозволить у разі чого Росії й далі продовжувати окуповувати українські території, Трамп відповів: "Сподіваюсь, що до цього не дійде". Зокрема він додав, що поки він візьме на себе повноваження президента, пройде більше дев'яти місяців, що для війни та політики є "вічністю".

За словами республіканця, питання війни України та Росії є для нього "дуже болючим", оскільки якби він був президентом, російський диктатор Володимир Путін "ніколи б не наважився на вторгнення".

"Якби у нас був справжній лідер, Путін би ніколи цього не зробив. Пам'ятаєте, він не робив цього упродовж років, і не було ніякої реальної загрози, що він це зробить. Я говорив з Путіним, я казав: "Ти не можеш цього зробити". Якби я був президентом, люди жили б, і всі ці чудові міста, культура… Їх ніщо не може замінити", - заявив кандидат у президенти США.

Вибори в США

Вибори президента у США заплановані на 5 листопада 2024 року. Очікується, що основними конкурентами, як й у 2020 році, будуть:

  • Джо Байден, чинний голова Білого дому, демократ;
  • Дональд Трамп, 45-й президент США (2017-2021), республіканець.

Раніше брати участь у президентських виборах від Республіканської партії планувала колишній посол Штатів в ООН Ніккі Гейлі, втім, 6 березня, вона заявила про вихід з перегонів. Дехто з республіканців розглядав її, як заміну Трампу, якому оголошені кримінальні справи після спроби вплинути на результати виборів у 2020 році.

Також варто додати, що Трамп, зі свого боку, регулярно закликав до завершення війни на території України. У тому ж числі, він обіцяв нібито вплинути на це у разі своєї перемоги в майбутніх виборах.

Оценка материала:

5.00 / 4
Трампа запитали, чи продовжить він допомагати Україні, але він ухилився від відповіді 5.00 5 4
Політика / Світ
19.03.2024 333
Еще материалы раздела «Світ»