<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологинівсі новини дня
Політика
Україна
19.03.2024 224

Міноборони запроваджує нову систему навчання для мобілізованих медиків

У Міністерстві оборони України анонсували новий формат навчання та перепідготовки мобілізованих медиків, які не закінчували військову кафедру і не мають офіцерського звання, але служать в армії на різних непрофільних позиціях.  Згідно із новою системою, можна буде отримати офіцерське звання за сорок днів.

Про це інформує Міноборони.

Новий формат перепідготовки медиків, які служать в ЗСУ, передбачає можливість навчання за змішаною формою: теоретична частина онлайн і 18 днів практичної частини офлайн в академії.

"Після завершення освітнього процесу мобілізовані медичні працівники не лише отримають офіцерське звання, а й можливість повернутися у підрозділ, щоб працювати на більш відповідній для себе посаді",  – розповіла  заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

За її словами, нова і більш гнучка форма навчання запроваджена за розпорядженням командувача медичних сил ЗСУ – для медпрацівників, які не закінчували військову кафедру і не мають офіцерського звання, але служать в армії на різних непрофільних позиціях.

Водночас цивільні лікарі, які придатні до військової служби, але не мають військової освіти, можуть звернутися на військові кафедри медичних вищих навчальних закладів.

За чотири місяці навчання вони можуть здобути офіцерське звання для подальшого проходження служби в ЗСУ на профільних для себе посадах.

У Міноборони повідомили, що очні курси на даний момент пройшли 118 мобілізованих медиків. Наступний курс стартує 8 квітня у Військово-медичній академії Збройних сил України. Заявки для запису на курси для мобілізованих медиків приймаються на електронну адресу doz@mod.gov.ua.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міноборони запроваджує нову систему навчання для мобілізованих медиків 5.00 5 2
Політика / Україна
19.03.2024 224
Еще материалы раздела «Україна»