<
НОВИНИ ДНЯ: Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізаціївсі новини дня
Політика
Світ
20.03.2024 272

У Туреччині назвали термін закінчення війни в Україні

Анкара закликає до миру.

4d05c9b5cb6da26aa88763b5b1150830_20.03.24

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан висловив думку, що війна Росії проти України завершитися 2025-го і цей рік стане мирним для Києва. Пише ТСН. 

Про це він сказав в інтерв'ю CNN Turk і Turkrus.

З його слів, Анкара не бачить підстав для розв'язання проблеми цього року. Натомість бачить 2025-й як надію на мир в Україні.

"Цей рік складний, сподіваємося на мир у 2025 році", - заявив очільник турецького МЗС.

Фідан наголосив, що Туреччина закликає до миру "як на платформі НАТО, так і на європейській платформі", адже війна  перетворилася "на війну на виснаження, в якій обидві сторони зазнають втрат.

"Ця війна має припинитися зараз. Наш президент закликає до миру, використовуючи весь свій лідерський авторитет. Це питання мені ставлять постійно, як у США, так і на інших зустрічах", - наголосив Фідан.

Окрім того, дипломат заявив, що існує ризик поширення війни Росії проти України "на регіон". Мовляв, Анкара стурбована ситуацією, що склалася.

"Існує ризик поширення війни на весь регіон. Поширення спочатку починається з мови, а потім переходить у дії", - додав міністр.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, яка зброя змінить перебіг війни в Україні. Зокрема, йдеться про сучасну далекобійну зброю.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Туреччині назвали термін закінчення війни в Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
20.03.2024 272
Еще материалы раздела «Світ»