<
НОВИНИ ДНЯ: В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупненнявсі новини дня
Політика
Світ
20.03.2024 211

Макрон може озвучати думки щодо відправкиу французьких військ в Україну - Білий дім

Водночас США не мають наміру відряджати свої війська в Україну

2dc3fc54694e59041fcef8c1ba49de3b_20.03.24

Президент Франції Еммануель Макрон як лідер суверенної держави має повне право розглядати можливість відряджання своїх військ на територію України. Пише ТСН. 

Про це заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, - пише Укрінформ.

«Очевидно, я не можу говорити від імені президента Макрона. Він продовжує публічно висловлювати свій погляд і, вочевидь, має на це повне право», - сказав представник адміністрації Байдена.

Водночас він нагадав, що американська сторона чітко висловила свою позицію - у тому числі під час звернення президента до нації «Про стан справ у державі»: США не мають наміру відряджати свої війська в Україну.

«Ми не відступаємо від цієї позиції сьогодні», - додав Салліван.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон в ексклюзивному інтерв'ю каналам "1+1" і "Ми - Україна" заявив, що вимагатиме від Росії припинити вогонь в Україні на час проведення Олімпійский ігор. У МЗС РФ цю ідею відкинули.

Оценка материала:

5.00 / 2
Макрон може озвучати думки щодо відправкиу французьких військ в Україну - Білий дім 5.00 5 2
Політика / Світ
20.03.2024 211
Еще материалы раздела «Світ»