<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Росія
20.03.2024 224

Бійці РДК ведуть успішний наступ на Бєлгородщині: окупанти вже перекидають резерви на свій кордон

Бійці РДК та легіону "Свобода Росії" взяли в полон вже майже три десятки російських окупантів. Ця цифра росте разом з втратами серед загарбників.

dc529ab1ad941c90207ff4247c6fffb2_20.03.24

Російські добровольці поступово просуваються вздовж лінії зіткнення з окупантами у Бєлгородській та Курській областях, задіявши весь наявний потенціал та резерви. Пише ТСН. 

Про це розповів голова штабу РДК Олександр "Фортуна" в ефірі телемарафону.

"Станом на сьогодні йде поступове просування, розвиток наступу, успіху, ми задіюємо весь потенціал, наші резерви. Поки що в нас іде просування по всій лінії зіткнення. Зараз складно зробити точний аналіз (втрат російських окупантів - ред.). Станом на вчора (18 березня - ред.) там понад 600 осіб втрат у живій силі і достатня кількість техніки. Трохи пізніше будуть зведення, оскільки бої тривають, цифра збільшується кожні 5 хвилин", - розповів він.

Водночас Олександр "Фортуна" спростував заяви Путіна про те, що російські добровольці втратили 1,5 тисячі воїнів.

"Я можу сказати, що це не відповідає дійсності абсолютно. Втрати є. Але втрати не тих масштабів, про які заявляє Володимир Путін і Міністерство оборони РФ. Там працює стара добра "школа Конашенкова" з намальованими втратами неймовірними", - сказав керівник штабу РДК.

Він також повідомив, що за час активізації російські добровольці взяли 27 полонених окупантів, і ця кількість зростає. Кремлівська влада кидає на охорону свого кордону тепер не лише прикордонників, а й механізовані війська.

"На сьогоднішній момент це прикордонники, частина мотопіхоти почала вплутуватися в бої. Це свідчить про те, що ми досягаємо однієї з наших військових цілей - перекидання військ із фронту на захист кордону, і також у секторі присутні різні спецпідрозділи Міноборони РФ, їх невелика кількість", - додав Олександр "Фортуна".

У неділю, 17 березня, у "Сибірському батальйоні" заявили про звільнення адміністрації Горьковського Бєлгородської області. Це сталося після того, як добровольці взяли під свій контроль населений пункт Тьоткіно

Того ж дня, 17 березня, бійці “Російського Добровольчого Корпусу” і “Сибірського батальйону” оголосили про звільнення села Козинка у Грайворонському районі Бєлгородської області Росії.

З огляду на це в Бєлгороді влада РФ вирішила вивезти з регіону дев’ять тисяч дітей. Передумовою для цього стали періодичні обстріли території.

Оценка материала:

5.00 / 2
Бійці РДК ведуть успішний наступ на Бєлгородщині: окупанти вже перекидають резерви на свій кордон 5.00 5 2
Політика / Росія
20.03.2024 224
Еще материалы раздела «Росія»