<
НОВИНИ ДНЯ: Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТОвсі новини дня
Політика
Росія
20.03.2024 236

Москва офіційно змінила головкома військового флоту

Військово-морський флот РФ офіційно очолив командувач Північного флоту РФ адмірал Олександр Моїсеєв. Він змінив на цій посаді Миколу Євменова.

9c978d75fefb0879fa629ca0da7f5411_20.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ТАСС.

Моїсеєв був представлений тимчасовим виконувачем обов'язків головнокомандувача ВМФ Росії на святкуванні Дня моряка-підводника в Кронштадті.

Що відомо про новий головком

Мойсеєв народився 1962 року в Калінінграді. Понад 29 років служив на атомних підводних човнах. Служив на радянських атомних підводних човнах із балістичними ракетами класу "Дельта" у складі Північного флоту.

З 1995 займав посаду старшого помічника командира підводного човна К-117, а потім з 1997 - командира другого екіпажу підводного човна К-407.

Він швидко піднявся службовими сходами на Північному флоті, перш ніж був призначений заступником начальника Генерального штабу.

У 2018 році він був призначений виконувачем обов'язків командувача, а потім командувачем Чорноморського флоту.

У 2019 році його було призначено командувачем Північного флоту, коли попередній командувач Євменов став командувачем ВМФ.

Зміна командирів

Раніше британська розвідка повідомляла, що після серії значних втрат російських кораблів у Чорному морі 10 березня головком ВМФ РФ адмірал Микола Євменов був відсторонений від посади і замінений командувачем Північного флоту адміралом Олександром Мойсеєвим.

У лютому через втрати було відправлено у відставку командувач Чорноморського флоту адмірала Віктора Соколова.

Оценка материала:

5.00 / 2
Москва офіційно змінила головкома військового флоту 5.00 5 2
Політика / Росія
20.03.2024 236
Еще материалы раздела «Росія»