<
НОВИНИ ДНЯ: В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністравсі новини дня
Політика
Україна
21.03.2024 858

Чому ЗСУ не проводять масштабних операцій — пояснення Сухопутних військ

ЗСУ перебувають в активній обороні.

81ef81f71d9aef09064c77ac057fd479_21.03.24

Голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко розповів, що військові ЗСУ наразі перебувають в активній обороні. Вони не проводять масштабних операцій через багато факторів. На більшості напрямків також зменшилася інтенсивність ворожих атак. Пише ТСН. 

Про це він сказав "24 Каналу".

"Ворог намагається накопичувати й атакувати, накопичувати й атакувати. Якщо й перебуваємо в активній обороні, однаково великих масштабних військових операцій Збройні Сили на цьому етапі не проводять. Це пов'язано з багатьма чинниками, але така ситуація на лінії фронту", — пояснив Тимочко.

За його словами, ворог зменшив інтенсивність атак через те, що, імовірно, була проведена ротація. Росіяни намагаються вивчити лінію фронту та пристосуватися до теперішніх умов з урахуванням засобів ураження, які є в них та в ЗСУ. Тільки після цього окупанти пробують атакувати.

Крім того, меншу кількість атак можна поєднувати із військовою операцією російських добровольців — легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого корпусу та "Сибірського батальйону" — у Бєлгородській та Курській областях, які різко змінили перебіг подій на цьому напрямку.

Нагадаємо, ГУР допомагає російським добровольцям боротися з режимом Путіна.

Оценка материала:

5.00 / 4
Чому ЗСУ не проводять масштабних операцій — пояснення Сухопутних військ 5.00 5 4
Політика / Україна
21.03.2024 858
Еще материалы раздела «Україна»