<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
21.03.2024 291

Не штурмовик і піхотинець: які посади найбільш затребувані в ЗСУ – назвав командир ''Вовків Да Вінчі''

За його словами, частково примусова мобілізація закриває брак піхотинців.

0180bbf63406fb362b95780d83e7c981_21.03.24

Зараз на фронті насамперед необхідні військові, які б уміли вправно користуватися засобами РЕБ. Пише ТСН. 

Про це розповів командир батальйону ''Вовки Да Вінчі'' Сергій Філімонов в інтерв'ю LIGA.net.

"Яким би ти не був підготовленим, скільки б у тебе не було PVSів, каліматорів, крутої форми чи навушників – проти FPV-дрона ти нічого не зробиш. Якщо в тебе не буде сильного РЕБівця, який тебе захищатиме. Проти ворожої піхоти ти не зможеш стріляти більше кількості свого боєкомплекту. Або проти ворожої артилерії без хорошої "контрбатарейки" жоден спеціаліст не зможе стояти на позиції", – пояснив він.

Командир ''Вовків Да Вінчі'' додав, що найменше вони зараз потребують штурмовиків і простих піхотинців.

"Це буде дивно, але я намагаюся якомога менше шукати штурмовиків і простих піхотинців. По-перше, я зацікавлений у тому, щоб ті люди, які вмотивовані та хочуть навчатися, йшли на посади саперів, оперaторів БпЛА, танкістів, артилеристів тощо до взводів і рот бойового забезпечення чи просто забезпечення", – підкреслив він.

Водночас він не заперечив, що дійсно існує брак піхоти. Це частково закриває примусова мобілізація, але "є питання до якості".

"Я повторюся, бо це зaкон: кожному командирові важливіше, щоб у нього був фахівець-артилерист, який вміє точно влучати, рахувати і подружиться з системою. Aбо креативний інженер, який вибудовуватиме вибухові / невибухові загородження, які ворогові буде важко подолати. Рота / взвод вогневої підтримки, які не допустять, щоб на позиції підійшов ворог", – зазначив він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Не штурмовик і піхотинець: які посади найбільш затребувані в ЗСУ – назвав командир ''Вовків Да Вінчі'' 5.00 5 2
Політика / Україна
21.03.2024 291
Еще материалы раздела «Україна»