<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
21.03.2024 190

В Пентагоні назвали "червоні лінії" для України у використанні F-16

Винищувачі F-16 дадуть "унікальний повітряний потенціал" Україні. Водночас використовувати їх можна буде лише в межах суверенної території.

3_acd08c5030672eb2c0725e642df3f317_650x410_21.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки (США) Патріка Райдера в інтерв'ю "Радіо свободі", яке транслювали в ефірі телемарафону.

Відповідаючи на запитання про те, чи існують застереження для України щодо F-16, речник Пентагону заявив, що Захід бачить використання винищувачів Україною лише в межах її суверенної території. Водночас він зауважив, що літаки дадуть "унікальний повітряний потенціал" нашій країні.

"Який має на меті зосередитися на захисті Україною своєї суверенної території й всередині суверенних кордонів України", - відзначив Райдер.

Він додав, що повітряна коаліція наразі докладає всіх зусиль, аби навчити українських пілотів та техніків керування та підтримки цих літаків. У тому ж числі коаліція опікується питанням доставки винищувачів.

F-16 для України

Торік Данія й Нідерланди пообіцяли надати нашій країні 61 винищувач F-16. Для початку поставок необхідно, щоб наші пілоти й обслуговуючий персонал пройшли відповідне навчання. Україна, зі свого боку, повинна підготувати необхідну інфраструктуру для винищувачів.

Колишній спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповідав раніше, що навчання першої групи українських пілотів на F-16 у США має завершитися на початку літа. Тим часом видання The New York Times відзначає, що дванадцять українських пілотів до літа цього року будуть готові до бойових вильотів на F-16.Однак на всіх їх не вистачить літаків.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Пентагоні назвали "червоні лінії" для України у використанні F-16 5.00 5 2
Політика / Україна
21.03.2024 190
Еще материалы раздела «Україна»