<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Політика
Світ
21.03.2024 264

Трамп зробив заяву про НАТО і додав вимогу для Європи

Дональд Трамп заявив, що не вийде з НАТО, якщо Європа "гратиме чесно".

a5e124e113015e862b980c657b5e30c6_21.03.24

45-й президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати "на 100%" залишаться в НАТО під його керівництвом, якщо Європа "гратиме чесно". Пише ТСН. 

Про це повідомляє Politico із посиланням на інтерв'ю зі своїм другом і союзником Найджелом Фараджем для британського телеканалу GB News.

"НАТО має ставитися до США справедливо, тому що якби не Сполучені Штати, НАТО буквально не існувало б", — сказав Трамп.

Водночас під час бесіди з колишнім очільником партії Brexit Найджелом Фараджем Трамп підтвердив свою відданість Альянсу, проте застеріг ЄС від "зловживання" американською підтримкою.

"Так. На 100 відсотків", — відповів Трамп на запитання щодо того, чи буде Америка поруч, якщо Європа "гратиме чесно".

За даними НАТО, близько двох третин з 32 країн-членів Альянсу зараз витрачають на оборону на рівні цільового показника альянсу —  2%від ВВП або вище.

"Сполучені Штати мають платити свою справедливу частку, а не справедливу частку всіх інших", — зазначив Трамп.

Нагадаємо, експрезидент США Дональд Трамп не відповів, чи продовжить він допомагу Україні з озброєнням, чи дозволить очільнику РФ Володимиру Путіну окупувати частину або всю державу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Трамп зробив заяву про НАТО і додав вимогу для Європи 5.00 5 2
Політика / Світ
21.03.2024 264
Еще материалы раздела «Світ»