<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
21.03.2024 291

Більшість банків Вірменії припинить роботу з російською платіжною системою "Мир"

Більшість банків Вірменії припинять працювати з російською платіжною системою "Мир", після введення щодо неї санкцій США.

_zmi_902c63a9ae13edd0b3f296ee92b6e478_650x410_21.03.24

Про це заявив представник "ВТБ Вірменія", повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське видання "РБК".

Зазначається, що картки російської платіжної системи "Мир" перестануть працювати в банкоматах і POS-терміналах більшості банків Вірменії з 30 березня 2024 року.

Однак виняток становитиме інфраструктура банку "ВТБ Вірменія", який є "дочкою" російського ВТБ. Цю інформацію також підтвердило джерело видання на російському платіжному ринку.

Представник Центробанку РФ заявив, що вони продовжать працювати з "дружніми" країнами з приймання карток "Мир", однак рішення про їхню діяльність кожна країна ухвалює самостійно.

Платіжна система "Мир"

Російська національна платіжна система, що надає послуги проведення платіжних операцій і випускає банківські картки.

У Росії та в усьому світі основним бізнесом системи є випуск банківських карток, оброблення платежів між банками-еквайєрами, що обслуговують торгові точки, банками-емітентами або кредитними кооперативами, які використовують для оплат дебетові та кредитні картки бренду.

Обмеження щодо роботи системи "Мир"

У лютому Сполучені Штати Америки ввели масштабний пакет санкцій проти Росії за її військову агресію в Україні. Під обмеження потрапила і російська система "Мир".

А ще восени 2022 року турецькі державні банки припинили обслуговування карток російської платіжної системи "Мир".

Оценка материала:

5.00 / 2
Більшість банків Вірменії припинить роботу з російською платіжною системою "Мир" 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
21.03.2024 291
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»