<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикинівсі новини дня
Політика
Україна
22.03.2024 264

Українці зможуть задекларувати зброю, отриману під час війни. Рада зробила перший крок

Верховна рада у першому читанні підтримала законопроєкт, спрямований на вдосконалення порядку отримання вогнепальної зброї.

gettyimages_917723226_38e8c15f5093d7137a9d6458e2c09b74_650x410_22.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра внутрішніх справ Богдана Драпʼятого.

Драпʼятий заявив, що 20 березня, Рада підтримала у першому читанні законопроєкт, спрямований на вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю.

Основні положення законопроєкту:

  • людина, що знайшла або отримала зброю для участі у відсічі збройної агресії Росії, має її задекларувати. Ця процедура буде спрощена та безкоштовна;
  • цивільна особа повідомляє в поліцію, що знайшла зброю чи боєприпаси, після чого впродовж 24 годин - декларує або здає їх;
  • якщо знайдена або задекларована зброя фігурує у кримінальних провадженнях, має видалені чи незаконно змінені маркування або має визначені законом невідповідності - її вилучатимуть органи Нацполіції.

Таким чином, за словами Драпʼятого, цивільні особи отримають правові гарантії легально зберігати знайдену зброю на період воєнного стану.

Нині МВС та Національна поліція у співпраці з депутатами готують пропозиції для покращення проєкту закону до другого читання.

Нагадаємо, у 2022 році понад 1,7 мільйона українців взяли участь в опитуванні щодо легалізації обігу зброї в Україні. Більшість громадян проголосували "за" вільне володіння пістолетами.

Ми також писали, що у Верховній раді хочуть скасувати кримінальну відповідальність за виготовлення та володіння зброєю.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українці зможуть задекларувати зброю, отриману під час війни. Рада зробила перший крок 5.00 5 2
Політика / Україна
22.03.2024 264
Еще материалы раздела «Україна»