<
НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штрафвсі новини дня
Політика
Росія
22.03.2024 291

У Росії закривають колонії: усіх в'язнів відправили воювати в Україні

У РФ закривають колонії для економії, адже більшість ув'язнених зараз воюють в Україні.

426a49a49394373f2e094792b983a0b5_22.03.24

У Красноярському краї РФ найближчим часом закриються дві виправно-трудові установи. Це пов'язано з тим, що майже всіх ув'язнених відправили на війну проти України. Пише ТСН. 

Про це пише видання The Insider.

Уповноважений із прав людини в РФ Марк Денисов похвалився, що кількість скарг на роботу колоній у регіоні зменшилася рівно на чверть, порівняно з 2022 роком. Щоправда, пов'язано це з тим, що самих ув'язнених стало менше — їх усіх відправили на війну до України.

"Разове велике скорочення кількості засуджених в умовах СВО підштовхнуло декого відрапортувати наверх про необхідність закриття пенітенціарних установ Росії з метою оптимізації, економії. Ці установи буде закрито вже цього року і в нашому краї", - сказав Денисов.

Однак він припустив, що закриття колоній - тимчасове явище, і потім їх зрештою знову доведеться відкрити.

"Війна рано чи пізно закінчиться. Усе повернеться на своє місце, адже соціальна структура суспільства не змінилася. Через п'ять років матимемо переліміт порушень прав засуджених і болісно, втридорога розгортатимемо нові пенітенціарні установи", - припустив Денисов.

Нагадаємо, раніше військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник припустив, що після "переобрання" Володимир Путін може оголосити масштабну мобілізацію. В цьому йому допоможе тиск на населення всередині Росії на тлі атак по території країни-агресорки.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії закривають колонії: усіх в'язнів відправили воювати в Україні 5.00 5 2
Політика / Росія
22.03.2024 291
Еще материалы раздела «Росія»