НОВИНИ ДНЯ: Льодовиковий архів: у Тибеті виявили понад 1700 стародавніх вірусів  Рада розгляне законопроект щодо підвищення податків наступного тижня, - нардеп  Очільник МЗС Чехії попередив Європу про війну з Путіним  Баклажани з квасолею на зиму: простий та смачний рецепт закуски  Міжнародні та державні свята у вересні 2024 року: чи будуть в українців додаткові вихідні  Погода на місяць: чи будуть у вересні спека й затяжні зливи, і чи можливі заморозки та сніг  Росіянам буде не до наступу на Покровськ: експерт вказав на слабке місце окупантіввсі новини дня
Політика
Світ
22.03.2024 474

Білий дім розкритикував Трампа за "безглузду антисемітську риторику"

Експрезидент США Дональд Трамп заявив, що євреї, які голосують за демократів, "ненавидять Ізраїль" і "ненавидять свою релігію". У Білому домі назвали це "мерзенною та безглуздою антисемітською риторикою".

_ekrana_2024_03_20_v_05_30_44_68d385062f7aa4b4c3a888ade0425095_650x410_22.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Під час інтерв’ю Трампа запитали про посилення критики з боку демократів військових дій Ізраїлю в Газі, в результаті яких загинули понад 30 000 палестинців.

"Я думаю, що вони ненавидять Ізраїль. І Демократична партія ненавидить Ізраїль", – сказав Трамп.

Він додав: "Будь-який єврей, який голосує за демократів, ненавидить свою релігію. Вони ненавидять усе, що стосується Ізраїлю, і їм повинно бути соромно за себе, тому що Ізраїль буде знищений".

У своїй заяві речник Білого дому Ендрю Бейтс сказав: "Президент Байден твердо тримається своєї позиції, коли справа доходить до мерзенної та безглуздої антисемітської риторики. Оскільки антисемітські злочини та акти ненависті зросли в усьому світі – серед них найбільш смертоносний напад, скоєний проти єврейського народу з часів Голокосту – лідери зобов’язані називати ненависть тим, чим вона є, і об’єднати американців проти неї".

Бейтс згадав мітинг білих націоналістів у 2017 році в Шарлоттсвіллі, штат Вірджинія, після якого Трамп заявив, що обидві сторони протистояння "дуже хороші люди".

"Як сказав президент Байден, він отримав мотивацію балотуватися в президенти, коли побачив, як неонацисти у Шарлоттсвіллі вигукують "ту саму антисемітську жовч, яку чули в Німеччині в 1930-х роках", – сказав Бейтс.

Вибори в США

У листопаді цього року в США відбудуться президентські вибори. За посаду президента найімовірніше будуть змагатися чинний президент Джо Байден та колишній президент Дональд Трамп. Останній став єдиним кандидатом від Республіканської партії за результатом праймеріз.

Оценка материала:

5.00 / 3
Білий дім розкритикував Трампа за "безглузду антисемітську риторику" 5.00 5 3
Політика / Світ
22.03.2024 474
Еще материалы раздела «Світ»