<
НОВИНИ ДНЯ: Чи можливий "вічний мир" із Росією: Портников назвав важливу умову  Дані у Резерв+ оновили вже понад 2,3 млн українців, - Міноборони  Чи дійсно українська армія не готувалася до війни: командувач ВМС відповів  Буронець або бурачинка: рецепт холодного українського супа  Майже 13 000 років тому на Землю впала комета – це призвело до суттєвих змін на планеті: вчені знайшли докази  Які особисті дані військовозобов'язаних можуть опинитися у розпорядженні ТЦК  В ISW розповіли, який сценарій завершення війни прийнятний для Путінавсі новини дня
Політика
Україна
23.03.2024 280

"Ризикуємо програти війну": Жорін заявив, що воювати мають молоді

Жорін знову висловився про необхідність мобілізації чоловіків, молодших за 27 років.

580f2998eb1e9707e9fa497d5948dd32_23.03.24

Воювати мають молоді, тому гранична межа мобілізації 27 років – "це абсолютно неадекватний вік призову". Пише ТСН. 

Таку думку вкотре висловив екскомандир "Азову", заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін.

"Воювати мають молоді. Якщо проаналізувати досвід війн минулого сторіччя, ця істина стане всім зрозумілою. І мова тут в першу чергу про свідомий вибір молоді брати відповідальність за свою країну", – вважає військовий.

Жорін наголосив, що молодь має кращу фізичну підготовку і більш креативне мислення, ухвалює швидші рішення.

На його думку, багато в чому саме цим був зумовлений успіх "Азову" в 2014 році. Адже більшість добровольців того часу – молоді люди. Такий самий принцип працює і в Третій штурмовій бригаді.

"27 років – це абсолютно неадекватний вік призову, і це потрібно змінювати. Залучати молодь, яка після війни матиме достатньо досвіду, амбіцій, сил та моральних прав, аби брати на себе керівництво державою", – вважає заступник командира 3 ОШБр.

Він попередив, що продовження існуючої політики мобілізації може привести до програшу у війні.

"Ніщо не замінить особисту залученість у війну. Якщо ж ми продовжимо існуючу політику мобілізації, ризикуємо програти війну і фізично (подивіться на цифри армії РФ), і ментально – коли для значної частини цілого покоління війна залишиться чимось стороннім, що не впливатиме на формування їхньої особистості", – підсумував Жорін.

Зауважимо, що навіть зараз мобілізації підлягають особи до 27 років, які мають військовий досвід, строкову службу або військову кафедру.

Чоловіки, які досягли 27 років і до цього не служили в армії та не мають військового досвіду, вважаються призовниками. Тому їх не мобілізують. В іншому випадку, чоловіки до 27 років також підлягають мобілізації.

Мобілізація молоді: останні новини

Раніше адвокат Роман Сімутін розповів, що у новому законопроєкті про мобілізацію призовний вік можуть зменшити від 27 до 25 років. Але фактично документ дозволить мобілізовувати навіть 18-річних.

Нагадаємо, що Верховна Рада ще у травні 2023 року підтримала рішення про зниження порогу мобілізаційного віку від 27 до 25 років. Проте президент Володимир Зеленський цей документ досі не підписав.

Раніше командир першого штурмовго батальйону, третьої ОШБР ЗСУ Петро Горбатенко закликав призивати до війська, зокрема, хлопців 18-20 років.

Український військовий і керівник ініціативи "A.Drones" Юрій Касьянов також вважає, що необхідно знижувати мобілізаційний вік, і не до 25, а до 20 років.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Ризикуємо програти війну": Жорін заявив, що воювати мають молоді 5.00 5 2
Політика / Україна
23.03.2024 280
Еще материалы раздела «Україна»