<
НОВИНИ ДНЯ: Чи можливий "вічний мир" із Росією: Портников назвав важливу умову  Дані у Резерв+ оновили вже понад 2,3 млн українців, - Міноборони  Чи дійсно українська армія не готувалася до війни: командувач ВМС відповів  Буронець або бурачинка: рецепт холодного українського супа  Майже 13 000 років тому на Землю впала комета – це призвело до суттєвих змін на планеті: вчені знайшли докази  Які особисті дані військовозобов'язаних можуть опинитися у розпорядженні ТЦК  В ISW розповіли, який сценарій завершення війни прийнятний для Путінавсі новини дня
Політика
Україна
23.03.2024 264

Павлюк про нібито сповільнення наступу РФ: робити висновки ще рано

Висновки щодо сповільнення російського наступу робити рано. Противник використовує всі наявні ресурси, щоб не допустити цього, адже тоді ініціатива може перейти до рук українських військ.

facebook_com_pavlyuk_oleksandr___14df1f9aae2b637c89ebcab755c1ae6b_650x410_23.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка в ефірі телемарафону.

"Росія не може дати собі можливості втратити перевагу на полі бою, а тільки сповільнення їх дій дасть нам можливість перехопити ініціативу", - зауважує він.

Як зазначив командувач Сухопутних військ, ворог робить все можливе використовуючи всі наявні ресурси, щоб продовжити наступальні дії на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямку напрямках.

"Вона (Росія - ред.) не має таких успіхів, як вона мала тоді при Авдіївці. Деякі мають тактичні дії, які мають невеличкий успіх на тому чи іншому напрямку. Точно так же і ми проводимо відповідні наступальні дії, відновлюємо позиції, захоплюємо також їхні позиції, відновлюємо свої", - зазначив Павлюк

Він зауважив, що наразі іде тільки позиційна війна, а українські війська не можуть здобути значної переваги.

"На жаль, противник має більший ресурс, але всьому свій час", - підсумував командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Ситуація на фронті

Втрати Росії у війні в Україні на ранок п'ятниці, 22 березня, склали 870 окупантів, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає 434 710 військових. Крім того, ЗСУ знищили 8 танків, 37 ББМ і 35 артсистем.

В Україні на фронті впродовж доби відбулося 74 бойових зіткнень. Ворог продовжує активні штурми на Новопавлівському напрямку.

Оценка материала:

5.00 / 2
Павлюк про нібито сповільнення наступу РФ: робити висновки ще рано 5.00 5 2
Політика / Україна
23.03.2024 264
Еще материалы раздела «Україна»