<
НОВИНИ ДНЯ: Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикинівсі новини дня
23.03.2024 236

Індія відмовилася від російської нафти з танкерів підсанкціонованого "Совкомфлоту", - Bloomberg

Всі індійські нафтопереробні заводи тепер відмовляються приймати російську нафту, що перевозиться танкерами компанії "Совкомфлот" через санкції США, що ще більше ускладнює торгівлю, яка процвітала після вторгнення в Україну два роки тому.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Приватні та державні переробники, включаючи найбільшу Індійську нафтову корпорацію, припинили приймати вантажі, якщо вони перебувають на танкерах "Радкомфлоту", кажуть джерела, знайомі із ситуацією. Нафтопереробники ретельно перевіряють право власності на кожне судно, щоб переконатися, що воно не пов'язане з компанією чи іншими санкціонованими групами

Підвищена увага до танкерного гіганта, схоже, торкнулася й інших нафтових суден, що перевозять російську нафту: два судна кілька тижнів чекали біля узбережжя Південної Азії без жодних вказівок про те, коли вони розвантажаться.

Санкції проти Москви

Минулого місяця Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США включило "Совкомфлот" до списку та ідентифікувало 14 танкерів із сирою нафтою, в яких у контрольованої державою компанії є частка. Це стало доповненням до ширших заходів, уже введених з жовтня щодо судів, що не належать "Совкомфлоту", та дружніх Росії компаній за порушення обмежень "Великої сімки" на ціну на російську нафту 60 доларів за барель.

Індія була великим покупцем російської нафти після вторгнення в Україну, але посилення санкцій США порушило торгівлю і призвело до того, що нафтопереробники почали шукати дорожчу нафту з інших регіонів, таких як США. Цього тижня "Совкомфлот" заявив, що штрафи чинять тиск на його діяльність.

Проблема "Совкомфлоту" означає, що для доставки російської нафти поменшало танкерів, що призвело до знижок на постачання нафти в країну, щоб компенсувати вищі витрати на фрахт, кажуть джерела.

Після війни знижка на російські поставки зросла до 30 доларів за барель, але зараз вона скоротилася і зараз становить близько 2-4 доларів для індійських покупців. Очікується, що цього місяця південноазіатська країна, як і раніше, прийматиме великі обсяги російської нафти: Kpler оцінює імпорт у 1,8 млн барелів на день - найвищий показник з липня.

За даними Bloomberg, у березні на судах "Совкомфлоту" було відвантажено близько 1,5 млн барелів нафти сорту Urals порівняно з 4,4 млн барелів у січні та 4,7 млн барелів у лютому. Деякі суди ще мають вказати пункти призначення, тому остаточна цифра може зрости.

Нагадаємо, Індія після початку російського вторгнення в Україну різко збільшила торгівлю з Росією, зокрема, купуючи її нафту, яка приносить прибутки для військової машини Кремля.

За даними опитування Центру Разумкова, у 2024 році Індія перейшла для українців у категорію ворожих країн.

Оценка материала:

5.00 / 2
Індія відмовилася від російської нафти з танкерів підсанкціонованого "Совкомфлоту", - Bloomberg 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
23.03.2024 236
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»