<
НОВИНИ ДНЯ: Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пунктвсі новини дня
Політика
Україна
23.03.2024 224

Виробник Leopard та Caesar створить підприємство в Україні

Німеччина і Франція на рівні міністрів оборони 22 березня досягли угоди, що дозволяє виробнику танків KNDS створити місцеву філію в Україні.

Про це повідомило агентство Reuters.

Підприємство вироблятиме запасні частини для західної військової техніки, а також готуватиме персонал для її обслуговування.

Німецько-французька KNDS виробляє такі відомі види озброєнь, як танки Leopard, самохідні гаубиці Caesar, системи ППО Gepard, які європейські країни надали Україні, а також танки Leclerc, бойові машини піхоти, артилерійські системи та інші компоненти для техніки, яка тепер стоїть на озброєнні ЗСУ.

"Ми, Франція та Німеччина, хочемо допомогти Україні стати більш самодостатньою у виробництві боєприпасів", – цитує міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса Bloomberg.

Його французький колега Себастьян Лекорню додав: "Виробництво боєприпасів має бути ближчим до передової, це дуже важливо для забезпечення постачання".

За словами неназваного французького чиновника, український підрозділ KNDS згодом може виготовляти системи озброєння з нуля.

Оценка материала:

5.00 / 1
Виробник Leopard та Caesar створить підприємство в Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
23.03.2024 224
Еще материалы раздела «Україна»