<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивує  Мобілізація чиновників: у Міноборони пояснили, кого можуть призвати до ЗСУвсі новини дня
Політика
Росія
23.03.2024 280

Росія не зможе захистити всі НПЗ від українських дронів, — британська розвідка

Нещодавні удари українських безпілотників по нафтопереробних заводах Росії вивели з ладу одні із найбільших НПЗ. Масовані атаки вплинули на російську економіку, однак сама Росія, імовірно, не зможе захиститись від подальших атак.

Про це пише міноборони Британії з посиланням на звіт розвідки.

Як зазначають у відомстві, недавні атаки на нафтопереробні заводи, ймовірно, призвели до виходу з ладу щонайменше 10 % потужностей російських НПЗ.

Залежно від ступеня пошкодження капітальний ремонт обладнання може зайняти значний час і кошти, а західні санкції призведуть до збільшення часу та вартості заміни обладнання.

"За словами чиновника Міненерговугілля РФ, для захисту НПЗ планується розгорнути системи ППО "Панцир". Однак, враховуючи розмір і масштаб російської енергетичної промисловості, малоймовірно, що Росія зможе захистити всі вразливі об'єкти", — зазначають аналітики.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія не зможе захистити всі НПЗ від українських дронів, — британська розвідка 5.00 5 2
Політика / Росія
23.03.2024 280
Еще материалы раздела «Росія»