<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологинівсі новини дня
24.03.2024 215

Платіжки після відмови від газу: що робити та чи потрібно оплачувати

Українцям, які офіційно відмовились від газопостачання, можуть і надалі надходити платіжки за блакитне паливо. Однак платити за газ вже не потрібно.

_gazova_plita_gettyimages_1362974378_34fb573d27483ae563eda66fb3054ecb_650x410_24.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Нафтогаз".

Як зауважили у відомстві, навіть після того, як споживач відмовився від газу і йому було перекрито трубу - можуть надходити платіжки із сумою, що зростає. Якщо це трапилось, то впершу чергу необхідно звернутися до Оператора ГРМ, який надсилає рахунок.

Оператору ГРМ вам потрібно надати:

  • заяву про припинення постачання газу з розірванням договору про доставку (розподіл) газу;
  • докази про відключення.

Після цього ваш оператор ГРМ надасть скориговані дані нам - ГК "Нафтогаз України". А вже на підставі цих даних мибуде зроблено перерахунок суми до оплати, або анулювання необґрунтованого нарахування.

Субсидія в Україні

Як відомо, в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та опалення, але він не стосується електроенергії та холодної води.

Раніше Мінсоцполітики також пояснювали, чи призначать українцям субсидію, якщо є борг за комуналку.

Нагадаємо, що постачальники газу оприлюднили ціни на газ для населення у 2024 році.

Оценка материала:

5.00 / 2
Платіжки після відмови від газу: що робити та чи потрібно оплачувати 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
24.03.2024 215
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»