<
НОВИНИ ДНЯ: Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Політика
Україна
24.03.2024 975

У НАТО відповіли, чи будуть війська Альянсу в Україні

В Альянсу немає таких планів.

069e15875112c68399c5f3672275fe04_24.03.24

В Україні немає військ НАТО під командуванням Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, і таких планів немає на майбутнє. Пише ТСН. 

Про це сказав голова Військового комітету НАТО адмірал Роберт Бауер в ексклюзивному інтерв’ю кореспондентці ТСН Яні Слєсарчук.

"Інша річ, яку важливо зазначити: якщо окрема держава хоче надіслати війська до України, це може мати наслідки для усіх нас через 5 статтю статуту НАТО, в якій ми присяглися захищати одне одного в разі конфлікту. Тому ті держави-члени Альянсу, які мають такі наміри, зобов’язані проконсультуватися з усіма іншими перед тим, як ми дійдемо спільного рішення як Альянс", - йдеться у повідомленні.

Але за словами Бауера, це навряд чи станеться.

"Відтак немає ані військ в Україні, ані планів надсилати війська до України під командуванням НАТО", - мовиться у повідомленні.

Зазначимо, що в певний момент війни в Україні дійсно можуть з’явитися західні війська.

Оценка материала:

5.00 / 3
У НАТО відповіли, чи будуть війська Альянсу в Україні 5.00 5 3
Політика / Україна
24.03.2024 975
Еще материалы раздела «Україна»