<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.03.2024 244

Трохи потеплішає, але дощитиме: якою буде погода в останній тиждень березня

На вечір суботи, 23 березня, та в неділю, 24 березня, очікуємо проходження над Україною доволі активного атмосферного фронту із заходу.

Синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха розповіла Фактам ICTV, якою буде погода в Україні на наступні 7 днів.

Погода в Україні на вихідні

За її словами, атмосферний фронт матиме найбільший вплив на західні регіони, частково на центральні та північні області України. Здебільшого це будуть дощі, місцями й помірні дощі. А в нічні години може бути мокрий сніг.

Дощитиме на Півдні

Станом на понеділок, 25 березня, відбудеться перебудова атмосферних мас і над Україною утвориться циклон – біля узбережжя Одеси. Тому в Одеській, південних і частково центральних областях можуть бути доволі інтенсивні дощі, наголосила Наталія Птуха.

– У вівторок та середу опадів буде менше, а тенденція тяжітиме до їхнього припинення. Також буде певне підвищення температури, але очікувати якогось значного потепління ми не можемо, тому що повітряна маса залишається тією самою, – зауважила синоптик.

Коли можна саджати городи

Щодо агрометеорологічних показників, то для другої декади березня загальний стан наших озимих культур задовільний. Упродовж другої декади березня ґрунти поповнили запас вологи, тож наразі він достатній. Тому в південних і частково центральних областях можна розпочинати підготування до польових робіт, а можливо, хтось вже й розпочав працювати на городах, зауважує синоптик Наталія Птуха.

Про те, якою буде погода у квітні, говорити ще зарано, тому все ж варто дослухатися до прогнозів синоптиків.

Прогноз погоди на 24-25 березня

Хмарно з проясненнями. Вітер південно-західний із переходом у північно-східний, 5-10 м/с.

24 березня у північних та західних областях очікуються дощі.

25 березня, окрім східних регіонів, прогнозуються помірні дощі. У західних областях місцями невеликий дощ.

Температура вночі +1-6°C, 24 березня на Сході країни близько 0°C.

Вдень у більшості західних, північних регіонів, а 25 березня місцями й в центральних областях +4-9°C, на решті території +10-15°С.

На високогір’ї Карпат мокрий сніг, температура вночі та вдень ‒ близько 0°C.

Погода в Україні на 26-27 березня

26 березня у південних, центральних і північних областях очікуються помірні дощі, на решті території без опадів.

27 березня у східних областях, вдень на Закарпатті та в Карпатах синоптики прогнозують невеликий дощ. На решті території без опадів.

Температура повітря вночі 0-6°C. 26 березня у західних регіонах місцями -1-3°C; вдень 26 березня +5-11°C. 27 березня в Україні 8-14°C.

Консультативний прогноз погоди на 28 березня – 1 квітня

Синоптики прогнозують невеликі та помірні дощі.

29 березня у північних і центральних областях без опадів. 31 березня у західних областях також не буде опадів, 1 квітня по Україні так само – переважно без опадів.

Температура вночі +2-9°C, вдень 28 березня +8-14°C.

29 березня – 1 квітня температура коливатиметься від +11°C до +17°C.

1 квітня на Півдні та Сході України повітря прогріється до +20°C.

Оценка материала:

5.00 / 2
Трохи потеплішає, але дощитиме: якою буде погода в останній тиждень березня 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.03.2024 244
Еще материалы раздела «Суспільство»