<
НОВИНИ ДНЯ: Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пунктвсі новини дня
Політика
Україна
24.03.2024 322

Німеччина багато робить для України: в НАТО закликали не фокусуватися на Taurus

Німеччина надає Україні серйозну допомогу.

f7d620379d8e4f55197d3facd8f9c32a_24.03.24

НАТО не може наказати будь-якій країні-члену надіслати до України те чи інше озброєння, зокрема це стосується ракет Taurus. Пише ТСН. 

Про це в ексклюзивній розмові кореспондентці ТСН Яні Слєсарчук розповів голова військового комітету НАТО Роберт Бауер.

Він зазначив, що водночас Німеччина надає Україні серйозну допомогу.

"НАТО складається з 32 незалежних держав, і НАТО не вказує державам, що робити. Навпаки – це держави, які збираються разом, кажуть, що робитиме НАТО як організація... Буде чесно й важливо сказати, що Німеччина надавала і надає дуже велику підтримку Україні", – заявив Бауер.

Він закликав не фокусуватися лише на цих Taurus, оскільки це не допомагає розумінню того, що Німеччина робила і робить для України.

"Звісно, приємно бачити, що є союзники, які постачають Україні ракети великої дальності, як Велика Британія та Франція. І це допомагає Україні. Україна вже продемонструвала, що використовує ці ракети відповідально й ефективно. Це допомагає Україні атакувати російські логістичні вузли далеко за лінією зіткнення", – заявив голова військового комітету НАТО.

Також Бауер зазначив, що всі розуміють, що це важливо для України, але вибір, чи надавати їй конкретний тип зброї, – це вибір тієї нації, яка її надає.

"І ми вже проходили це раніше з танками, ракетами, з винищувачами F-16", – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на 500 млн євро.

Крім того, ми раніше інформували, що в МЗС Польщі пояснили, як Taurus вплинуть на перебіг війни в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Німеччина багато робить для України: в НАТО закликали не фокусуватися на Taurus 5.00 5 1
Політика / Україна
24.03.2024 322
Еще материалы раздела «Україна»