<
НОВИНИ ДНЯ: В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупненнявсі новини дня
Політика
Європа
25.03.2024 215

"Путін мав це почути": екс-посадовець Пентагону прокоментував відправку іноземних військ в Україну

На думку Джима Таунсенда іноземні війська дозволять ЗСУ вивільнити резерви для відправки на фронт, які зараз виконують задачі в тилу.

4af0b102ba063d574484a3588331f3ab_25.03.24

Макрон заявив, що "не виключає" відправлення іноземних військових в Україні. Таке формулювання залишило достатньо двозначності, тому неможливо сказати, чи то була політична заява, чи реальні плани. Але необхідно зазначити, що подібні слова пролунали вперше в публічному полі. Пише ТСН. 

Таку заяву зробив колишній заступник помічника міністра оборони США з питань НАТО і європейської політики Джим Таунсенд в інтерв'ю Голосу Америки.

"Це привернуло увагу Путіна до того, що країни, і не лише Франція, а й інші союзники також розглядають можливість ввести війська в Україну не для боротьби з росіянами, а для допомоги у підготовці українських сил чи для того, щоб перебрати завдання від українських військ у тилових районах, які вони можуть виконувати", – сказав Таусенд.

На його думку, це дозволить відправити на фронт додаткові підрозділи українських військових, які зараз виконують завдання у тилу.

"Думаю, це те, що Путін мав почути. Очевидно, це пограло на його нервах, тому що Путін повернувся, трясучи ядерною шаблею, намагаючись усіх налякати", – вважає екс-посадовець.

Він додав, що було б ще краще, якби після заяви Макрона лідери інших європейських країн утрималися від коментарів і не поспішали заявляти, що не збираються відправляти війська в Україн. Можливо так би й було, якби Макрон попередньо обговорював свої плани з союзниками. Але Макрон їх настільки здивував, що дехто не зміг промовчати.

"І що важливо, я думаю, що Путін та інші європейські країни знають, що Європа серйозно ставиться до того, що відбувається в Україні. Нам потрібно сказати іншим союзникам, щоб вони заспокоїлися, залишили реакції при собі та працювали над цим питанням", – зауважив Таусенд.

Він додав, що сподівається, що НАТО "тихенько розробляє креативні рішення" щодо закупівлі зброї, яку потім можна відправити в Україну.

Нагадаємо, заступник голови комітету Ради з питань нацбезпеки Єгор Чернєв назвав заву Макрона значним підвищенням ставок і новою главою у наших відносинах з європейськими країнами.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Путін мав це почути": екс-посадовець Пентагону прокоментував відправку іноземних військ в Україну 5.00 5 2
Політика / Європа
25.03.2024 215
Еще материалы раздела «Європа»