<
НОВИНИ ДНЯ: Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пунктвсі новини дня
24.03.2024 215

НБУ спростував обмеження розрахунків готівкою

Нацбанк спростував інформацію про те, що нібито планує фізичним особам-підприємцям отримувати платежі від фізосіб готівкою, тобто без відкриття рахунку.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

«У соціальних мережах поширюється недостовірна інформація, що громадяни не зможуть робити перекази чи платити готівкою за послуги чи товари ФОПів і інших юридичних осіб. Це не так!...Мова йде про те, що готівкові кошти, переказані громадянами на користь ФОП/юридичних осіб, повинні бути обов’язково зараховані надавачами платіжних послуг на рахунки останніх (за номером IBAN)  у безготівковій формі», - йдеться у повідомленні.

В НБУ наполягають, що для громадян нічого не змінюється. Тобто вони як раніше зможуть обирати зручний для них вид переказу та розрахунку за послуги чи товари ФОПів і інших юридичних осіб – готівкою чи безготівково.

«Недостовірну інформацію» розповсюджують експерти та ЗМІ. Однак останні в свою чергу посилаються на попереднє повідомлення регулятора.

ЗМІ зазначається, що нову норму збираються імплементувати у змінах до інструкції про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ спростував обмеження розрахунків готівкою 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
24.03.2024 215
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»