<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
25.03.2024 256

Командувач Сухопутних військ про ТЦК: це військові, які пройшли пекло, а не "людолови"

Ставлення суспільства до територіальних центрів комплектування несправедливе. Співробітники ТЦК - це військові, які брали участь у боях, а не "людолови".

1_e367343318512d07b5f9338df8183c78_650x410_25.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександра Павлюка у Facebook.

На думку генерала, Росія може завдати Україні поразки за допомогою самих українців через негативне ставлення людей до ТЦК.

"Вищий пілотаж мистецтва війни - зруйнувати замисли ворога і завдати йому поразки, не застосовуючи свого війська в бою. І судячи з останніх місяців, росіяни дуже вправно користуються давньокитайськими стратагемами ведення війни. А деякі наші співгромадяни, на жаль, втратили розуміння, що їхні дії та публічні вислови перетворились на потужну зброю в руках ворога", - вважає Павлюк.

Він наголосив, що більшість співробітників ТЦК - це військові, які брали участь у бойових діях.

"Окрема тема - ставлення до військовослужбовців ТЦК. Сьогодні ТЦК та їх роти охорони в більшості укомплектовані військовослужбовцями, що втратили здоров'я на війні та визнані непридатними до проходження служби в бойових частинах. Як дійшло до того, що до цих людей, які пройшли пекло, стало прийнятним ставитись як до ворогів і називати "людоловами"?" - написав Павлюк.

Командувач захистився за ТЦК та нагадав, що відмова чоловіків від захисту країни, конституційного обовʼязку, є неправомірною.

"Вже не кажучи про те, що всі кадри на кшталт "пакування в бус" принципово (!) не містять, що саме в поведінці героїв матеріалу призвело до таких наслідків", - заявив він.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, Верховна рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні ще на три місяці. Вони діятимуть щонайменше до 13 травня 2024 року.

У грудні президент Володимир Зеленський заявив, що Генштаб попросив мобілізувати ще 450-500 тисяч українців. При цьому глава держави наголосив, що не бачить зараз потреби мобілізувати півмільйона людей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Командувач Сухопутних військ про ТЦК: це військові, які пройшли пекло, а не "людолови" 5.00 5 2
Політика / Україна
25.03.2024 256
Еще материалы раздела «Україна»