<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологинівсі новини дня
Політика
Україна
25.03.2024 248

У ДПСУ повідомили, чому на півночі неможливо укріпити сам кордон

Фортифікації будують "максимально близько".

974df6d0bf16d640998cff824ab24307_25.03.24

Інженерно укріпити кордон із агресоркою Росією на півночі наразі неможливо через російські обстріли. Наразі напрямки посилюються у "максимальній близькості" до кордону. Пише ТСН. 

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко у коментарі LIGA.net

За його словами, окупанти обстрілюють прикордоння. Саме тому будь-яку інженерну групу, що з'явиться на кордоні, одразу "знесуть ворожі обстріли".

"Ці напрямки максимально укріплюються у максимальній близькості до кордону. На різній відстані від кордону - залежно від ситуації, рельєфу та особливостей місцевості - створюються інженерно-фортифікаційні споруди, вогневі позиції, спостережні пости, окопні лінії", - пояснив Демченко.

Як повідомлялося, на Сумщині Сили оборони ущільнюють укріплення першої та другої ліній. Наразі великого угруповання ворога для масштабного вторгнення на територію області не спостерігається.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що на Харківщині будують другу лінію оборони. Для будівництва оборонних споруд використовуються бетонні блоки, деревина, геотекстиль, труби.

У Чернігівській області триває процес зміцнення державного кордону та будівництво фортифікаційних споруд. Зокрема, кордон заливають бетоном.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ДПСУ повідомили, чому на півночі неможливо укріпити сам кордон 5.00 5 2
Політика / Україна
25.03.2024 248
Еще материалы раздела «Україна»