<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Політика
Світ
25.03.2024 477

"Потрібно продовжувати": генерал Бен Годжес про удари по російських НПЗ

Україна повинна тиснути на Росію.

8d9aa15da1e930fc6f427793c85ae309_25.03.24

Генерал-лейтенант США Бен Годжес заявив, що удари по російських нафтопереробних заводах мають значний вплив на здатність Росії вести війну, тому їх варто продовжувати.

Про це він заявив під час 16-го щорічного Київського Безпекового Форуму. Пише ТСН. 

"Звичайно, удари по НПЗ мають значний вплив. Росія менше може оплачувати цю війну, а також це позбавляє її необхідного пального для продовження бойових дій. Я б рекомендував ігнорувати заклики до припинення таких ударів", — сказав він.

Україна, на його думку, повинна тиснути на російську логістику, зокрема на Крим, щоб зробити півострів непридатним для російських військ.

Нагадаємо:

У Financial Times повідомили, що США закликали Україну відмовитись від ударів по російських заводах, бо через це можуть зрости ціни нафту і РФ може атакувати у відповідь.

Цю інформацію 22 березня прокоментувала віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Українська сторона відповіла, я думаю, якраз досягненням своїх цілей і дуже успішними операціями, проведеними на території РФ. Також є заяви й інших офіційних осіб, які полягають в тому, що це є абсолютно законні цілі з військового погляду", — зазначила вона.

Чиновниця пояснила, що Україна розуміє заклик американських партнерів. Однак, за її словами, Сили оборони воюють "тими спроможностями, ресурсами й практиками, які наявні у нас сьогодні".

Своєю чергою радник очільника ОП Михайло Подоляк наголосив, що Росія руйнує українські енергооб’єкти "з геноцидними намірами". Водночас Україна, з його слів, обороняється в межах міжнародного права.

Оценка материала:

5.00 / 4
"Потрібно продовжувати": генерал Бен Годжес про удари по російських НПЗ 5.00 5 4
Політика / Світ
25.03.2024 477
Еще материалы раздела «Світ»