<
НОВИНИ ДНЯ: Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робитивсі новини дня
Політика
Україна
25.03.2024 268

Удар по десантним кораблям "Азов" та "Ямал": чому для окупантів це дуже велика втрата

Десантні кораблі були останніми робочими у чорноморській флотилії проєкту 775.

2394a44a404e6c7c36e36261cde3637c_25.03.24

Російські військові в тимчасово окупованому Криму можуть назавжди втратити десантні кораблі “Азов” та “Ямал”. Удари по ним завдали ЗСУ 24 березня. Пише ТСН. 

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

За його словами, крім пошкоджених та знищених об’єктів росіян - а це центр зв’язку та об’єкти пов’язані з системою управління та інфраструктури окупантів - пошкодження отримали кораблі “Азов” та “Ямал”.

І це дуже болючий удар по військовим РФ, оскільки десантні кораблі були останніми робочими у чорноморській флотилії проєкту 775.

“БДК проєкту 775 – це не просто основний робочий тюлень російського флоту, а й корабель, який росія не може виробляти, оскільки за часів СРСР він будувався на верфі "Stocznia Północna" не в Союзі, а в Польщі, у Гданську. Тому навіть якщо ці кораблі не пішли на дно, а були пошкоджені, їх ремонт, при певних пошкодженнях, просто нереальний. Чорноморський флот... Чорноморська флотилія... Судномодельний гурток… ЗС ЗСУ спрацювали на “Відмінно”, - підкреслив Олександр Коваленко.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Севастополі ввечері 23 березня пролунали потужні вибухи.

Оценка материала:

5.00 / 2
Удар по десантним кораблям "Азов" та "Ямал": чому для окупантів це дуже велика втрата 5.00 5 2
Політика / Україна
25.03.2024 268
Еще материалы раздела «Україна»