<
НОВИНИ ДНЯ: Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пунктвсі новини дня
Політика
Світ
25.03.2024 879

Наслідки перемоги Трампа для НАТО: голова МЗС Британії зробив гучну заяву

Девід Кемерон уникав критики Трампа, але дав зрозуміти, що визнає ризики його потенційного обрання президентом США.

300b5200d5bd8239d6154a478385e098_25.03.24

Голова МЗС Великої Британії Девід Кемерон вважає, що пакт AUKUS і альянс НАТО повинні прийти в "найкращу можливу форму", щоб збільшити свої шанси пережити потенційне повернення Дональда Трампа до Білого дому. Таку заяву він зробив після переговорів на найвищому рівні в Австралії. Пише ТСН. 

Про це пише The Guardian.

Під час виступу Кемерон намагався уникати критики Дональда Трампа і заявив, що "тільки від Америки залежить", кого її громадяни оберуть президентом.

"Те, що ми робитимемо, і я впевнений, що зробив би австралійський уряд, — це працювати з тим, хто стане президентом", — підкреслив Кемерон.

Проте голова британського зовнішньополітичного відомства, схоже, "неявно визнав ризики", з якими можуть зіткнутися альянси AUKUS та НАТО у разі обрання президентом Трампа.

Кемерон назвав партнерство AUKUS, в рамках якого США та Велика Британія допоможуть Австралії у придбанні атомних підводних човнів, "абсолютно блискучою угодою", а НАТО — "найуспішнішим оборонним союзом в історії".

"Найкраще, що ми можемо зробити, — це зміцнити ці альянси, привести ці проєкти в найкращу можливу форму, щоб хто б не став новим президентом, він міг побачити їхню роботу з дуже успішним набором механізмів", — зазначив голова МЗС.

Видання зазначає, що Трамп досі не робив ворожих зауважень щодо угоди AUKUS і при цьому часто скептично висловлювався з приводу НАТО.

Нагадаємо, Foreign Affairs вважає, що перший президентський термін Трампа відчував на міцність трансатлантичні відносини, а у разі його перемоги на виборах 2024 року зв'язки США з Європою та НАТО можуть бути остаточно зруйновані.

Оценка материала:

5.00 / 2
Наслідки перемоги Трампа для НАТО: голова МЗС Британії зробив гучну заяву 5.00 5 2
Політика / Світ
25.03.2024 879
Еще материалы раздела «Світ»