<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивує  Мобілізація чиновників: у Міноборони пояснили, кого можуть призвати до ЗСУвсі новини дня
Політика
Україна
26.03.2024 322

"Кримський міст приречений": в СБУ повідомили деталі про дві влаштовані атаки

Після другої атаки по мосту влітку 2023 року він повноцінно не придатний для перевезення озброєння.

a0a748f85fbe414352c97cc3bb7b0aca_26.03.24

СБУ реалізувала 2022-2023 років дві унікальні і різні за задумом спецоперації, щоб підірвати Кримський міст із суші і з моря. Пише ТСН.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України у довідці про роботу за 2022-2024 роки.

У спецслужбі зазначили, що від початку повномасштабного вторгнення РФ зруйнували більшість міфів про Росію, зокрема і про Кримський міст.

Зокрема, СБУ реалізувала дві абсолютно унікальні і різні за задумом спецоперації, щоб підірвати міст із суші і з моря.

"Адже міст як логістична артерія для постачання ворогом зброї на південний фронт – це законна ціль України з точки зору норм міжнародного права, законів та звичаїв ведення війни", – звернули увагу у Службі безпеки.

Там зазначили, що обидві операції були успішними.

Атаки СБУ по Кримському мосту

Перша операція СБУ щодо Кримського мосту була проведена у жовтні 2022 року. Міст підірвали за допомогою фури з вибухівкою, захованою в рулони з целофановою плівкою. Йдеться про 21 т вибухівки у тротиловому еквіваленті. Цю операцію в СБУ готували понад пів року.

Вдруге Кримський міст атакували морські дрони СБУ у липні 2023 року. Відтоді він повноцінно не придатний для перевезення озброєння.

"Кримський міст – приречений, це незаконна побудова на території України. Тому йому тут не місце", – зазначив очільник СБУ Василь Малюк.

Нагадаємо, у лютому Малюк повідомив, що СБУ двічі уразила Кримський міст від початку повномасштабної війни, і зараз він не функціонує належним чином: ворог не може переміщувати ним ні засоби ураження, ні іншу зброю.

Тоді ж начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов порадив цивільним на окупованому півострові не користуватися 2024 року Кримським мостом, натякнувши на атаку по ньому.

Оценка материала:

5.00 / 3
"Кримський міст приречений": в СБУ повідомили деталі про дві влаштовані атаки 5.00 5 3
Політика / Україна
26.03.2024 322
Еще материалы раздела «Україна»