<
НОВИНИ ДНЯ: Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної стравивсі новини дня
Політика
Україна
27.03.2024 359

Ми вже на 12% мінуснули і видобуток нафти, і її переробку в РФ: Малюк – про атаки по НПЗ

Василь Малюк підкреслив, що саме за рахунок експорту нафтопродуктів РФ поповнює свій бюджет. Фактично це третина бюджету Росії та левова частка її військових витрат.

01e6ba5a98826a6a9fdd12a62ca309b3_27.03.24

Українські дрони вже на 12% мінуснули і видобуток нафти, і її переробку в РФ. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив голова СБУ Василь Малюк, коменуючи влучні удари по російських нафтопереробних заводах.

"Щодо атак по НПЗ, то відбулася низка вдалих операцій по території ворога. Хочу підкреслити, що саме за рахунок експорту нафтопродуктів РФ поповнює свій бюджет. Фактично це третина їхнього бюджету і левова частка їхніх військових витрат", – зазначив він.

Малюк розкрив подальші плани спецслужби.

"Отже, що ми маємо зробити. Зрозуміло, що ми маємо максимально мінімізувати ці надходження до бюджету РФ і автоматично десь перекрити кисень пану путлєру. Власне, цим ми і займаємося. Тому проведено низку успішних операцій", – сказав він.

Голова СБУ розповів про результати проведеної роботи.

"Зі зрозумілих причини я не зупинятимусь на тактико-технічних характеристиках наших далекобійних дронів і давати їхні назви. Але ми вже на 12% мінуснули і видобуток нафти, і її переробку в РФ. Їхній прем'єр Мішустін заявив, що вони від 1 березня офіційно припинили експорт бензину. Тому ми продовжуємо працювати. А країна-бензоколонка продовжує палати", – наголосив він.

Василь Малюк підкреслив, що поряд зі співробітниками СБУ також працюють і Сили оборони. І колеги з ГУР успішно працюють на цьому напрямку. І колеги із ССО. "Тож хай вони (росіяни – ред.) очікують продовження "бавовни", – резюмував голова Служби безпеки України.

Повне відеоінтерв'ю з головою СБУ Василем Малюком дивіться за посиланням: "Першого разу Кримський міст підірвала "теплична плівка"! Голова СБУ Василь Малюк. Інтерв'ю".

Нагадаємо, за інформацією видання The Insider, від початку 2024 року безпілотники 15 разів атакували 13 нафтопереробних заводів у дев'яти регіонах Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ми вже на 12% мінуснули і видобуток нафти, і її переробку в РФ: Малюк – про атаки по НПЗ 5.00 5 2
Політика / Україна
27.03.2024 359
Еще материалы раздела «Україна»