<
НОВИНИ ДНЯ: Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Росія
27.03.2024 449

Теракт у "Крокусі": спецслужби РФ заявами про "слід" України провокують "ІДІЛ" на ще потужніший удар – експерт

Москва відчайдушно шукає "український слід" у терористичній атаці в Підмосков'ї і каже про "причетність" Києва.

cfcb7198571fb75e452e1fcb279ba4b2_27.03.24

Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за розстріл відвідувачів у "Крокус Сіті Хол" у Росії. В заяві з подробицями про напад вони назвали це війною між "Ісламською державою" та "країнами, які борються з ісламом". Пише ТСН. 

Як пише військовий експерт Олександр Коваленко, російські спецслужби не лише не зробили нічого, щоб запобігти терористичному акту, але й роблять усе, щоб бійня повторилася якнайшвидше.

"В той час, як практично всі російські керівники відповідальних структур – Олександр Бортніков (директор ФСБ), Микола Патрушев (секретар РНБО) та інші – в один голос заявляють, що за бійнею в "Крокус Сіті Хол" нібито стоїть Україна, ІД "Хорасан", котра організувала теракт, буквально закипає", – каже експерт.

Олександр Коваленко зазначив, що цей осередок "ІДІЛ" від 2021 року загрожує Росії терактами і вперше за весь цей час він зміг реалізувати перший, настільки успішний і настільки кривавий терористичний акт, але керівництво російських спецслужб замість того, щоб визнати це, звалює все на Україну.

"Воно й зрозуміло, пропаганда зараз у російських спецслужб домінує над здоровим глуздом, але… Але ІД "Хорасан" це не подобається і формально дратує функціонерів осередку. Вони записували відео під час теракту, робили заяви буквально одразу після його вчинення і через деякий час, публікували відео, на яких буквально вистрибували зі штанів, мовляв: "Це ми! Це ми!" Вся західна розвідспільнота аналогічно вказує на ІД "Хорасан", мовляв – ось вона загроза, це їхніх рук злочин, але для Москви – ні, вектор зворотний ІД "Хорасан", – каже експерт.

На думку Коваленка, все це призводить до того, що розлючена від 2021 року на Росію ІД "Хорасан" найближчим часом досягне піку свого обурення і проведе на території РФ ще один теракт.

"За масштабом не менш кривавий, ніж той, що ми бачили в "Крокус Сіті Хол". Поведінка керівництва російських спецслужб лише прискорює здійснення наступної різанини. Хоча не виключено, що це їм і треба, але це вже зовсім інша історія…" – резюмував Олександр Коваленко.

Нагадаємо, видання US. News описало хронологію подій до та після теракту в "Крокус Сіті Хол".

Оценка материала:

5.00 / 2
Теракт у "Крокусі": спецслужби РФ заявами про "слід" України провокують "ІДІЛ" на ще потужніший удар – експерт 5.00 5 2
Політика / Росія
27.03.2024 449
Еще материалы раздела «Росія»