<
НОВИНИ ДНЯ: НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurusвсі новини дня
Політика
Україна
27.03.2024 381

В якому стані зараз перебуває російський Чорноморський флот після атак ЗСУ: в ГУР пояснили

Російський Чорноморський флот вже значно менш боєздатний, його активність помітно зменшилася.

b44d2c301bce6da885429b0ab0349208_27.03.24

Українські військові атакували нещодавно десантні кораблі "Ямал" та "Іван Хурс". Один з них отримав “дуже складні ураження”. Пише ТСН. 

Про це в рамках єдиного телемарафону повідомив представник пресслужби ГУР Євген Єрін.

“По "Ямалу" можна сказати, що він отримав дуже складні ураження. Точно сказати не можу, але знаю, що він мав крен на один з бортів і внаслідок ураження він ще щонайменше довго не буде в строю”, - наголосив Євген Єрін.

Російський Чорноморський флот вже значно менш боєздатний, його активність помітно зменшилася.

“Враховуючи те, наскільки раніше використовувалися кораблі Чорноморського флоту для здійснення певних заходів в акваторії Чорного мор, і наскільки ми зараз їх практично не бачимо, то ефективність його значно знизилася. Там ще залишається доволі великий корабельний склад, але ефективність його застосування завдяки діям Сил оборони, зокрема підрозділів Головного управління розвідки, значно зменшилися”, - додав представник ГУР.

Нагадаємо, що в ніч проти неділі Україна завдала удару по Севастополю. В ЗСУ заявили, що уразили великі десантні кораблі "Ямал" та "Азов", а також вузол зв'язку та об'єкти інфраструктури Чорноморського флоту РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
В якому стані зараз перебуває російський Чорноморський флот після атак ЗСУ: в ГУР пояснили 5.00 5 2
Політика / Україна
27.03.2024 381
Еще материалы раздела «Україна»