<
НОВИНИ ДНЯ: Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Політика
Європа
28.03.2024 389

Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку

Ініціатива під керівництвом Чехії щодо закупівлі снарядів для України за межами ЄС приносить результати, і потенційний обсяг постачань може сягнути 1,5 мільйона одиниць, що вдвічі більше за початково оголошену кількість.

07752a17c72af93f2004b82e109845de_28.03.24

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавскі заявив, що ініціатива під керівництвом Чехії, яка передбачає закупівлю приблизно 800 000 снарядів із джерел за межами Європейського Союзу, приносить плоди. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Bloomberg.

"Ми можемо зробити набагато більше, ніж спочатку оголошена кількість (у 800 тисяч)", – сказав Ліпавський, назвавши як потенційний обсяг 1,5 мільйона снарядів.

За його словами, чеська ініціатива сама собою не буде достатньою для підтримки України, і фінансування перших постачань потрібне до того, як відправлять вантажі.

"Як ми бачимо, це вже допомагає Україні краще воювати, тому що вони знають, що у них будуть свіжі боєприпаси, і це змінило їхнє ставлення до використання наявних запасів", – сказав глава МЗС.

Водночас він відмовився сказати, скільки часу займатимуть постачання на лінію фронту.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна очікує, що вже від квітня наші союзники передадуть достатню кількість артилерійських снарядів. Зокрема, це буде можливо завдяки ініціативі Чехії

Оценка материала:

5.00 / 2
Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку 5.00 5 2
Політика / Європа
28.03.2024 389
Еще материалы раздела «Європа»