<
НОВИНИ ДНЯ: У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька всі новини дня
Політика
Європа
28.03.2024 207

ЄС виділив Rheinmetall понад 130 млн євро для збільшення виробництва боєприпасів

Євросоюз виділив фінансову допомогу німецькому підприємству Rheinmetall для збільшення виробництва артилерійських боєприпасів.

_snaryadi_vigotovlennya_snaryadiv_boepripasiv__facebook_com_ukroboronprom_9fdf6bb79d9c6212e72cb9727d5e5e24_650x410_28.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку оборонного концерну.

Підприємство зазначило, що понад чверть від загальної суми у 500 мільйонів євро, виділеної ЄС у рамках закону про підтримку виробництва боєприпасів для розширення виробництва 155-мм артилерійських боєприпасів та пороху, буде спрямовано на шість проектів у європейських філіях Rheinmetall AG.

Це підтримає підприємства у Німеччині, Угорщині, Румунії та Іспанії.

Цей закон є першим заходом ЄС щодо фінансування розширення виробництва боєприпасів. Очікується, що відповідні грантові угоди будуть підписані у травні 2024 року.

Війна в Україні

Генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер висловив подяку ЄС і пояснив, що величезне значення артилерії на полі бою стало помітним на війні в Україні.

"Європейським збройним силам також потрібно поповнити запаси артилерійських боєприпасів. Ми до цього готові та вже працюємо над цим", - сказав він.

Збільшення потужностей підприємства

За його словами, Rheinmetall збільшує виробничі потужності з 2022 року. До 2027 року гурт хоче мати можливість виробляти до 1,1 мільйона артилерійських снарядів щорічно.

Для цього, починаючи з 2026 року, планується виробляти до 1,5 млн модулів метальних зарядів і 3000 тонн вибухівки гексогену щорічно.

У майбутньому ЄС планує сприяти розширенню виробничих потужностей для додаткової оборонної продукції у нещодавно опублікованій пропозиції щодо Європейської програми оборонних інвестицій.

Збільшення виробництва боєприпасів у світі

Через війну в Україні країни Заходу зіткнулися з нестачею артилерійських боєприпасів, тому багато хто з них вирішив збільшити їхнє виробництво.

У січні повідомлялося, що Норвегія виділить понад 90 мільйонів доларів на збільшення виробництва боєприпасів та розвиток потенціалу оборонної промисловості країни.

А от Канада зволікає з інвестиціями в збільшення виробництва боєприпасів, оскільки нібито не бачить у цьому економічної вигоди у середньостроковій перспективі.

Нещодавно стало відомо, що війна в Україні значно посилила фінську оборонну промисловість. Країна зробила уп'ятеро більше боєприпасів, порівняно з довоєнним періодом.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЄС виділив Rheinmetall понад 130 млн євро для збільшення виробництва боєприпасів 5.00 5 2
Політика / Європа
28.03.2024 207
Еще материалы раздела «Європа»