<
НОВИНИ ДНЯ: Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
28.03.2024 224

Теракт в Росії демонструє слабкість Путіна. The Times описало три сценарії наслідків

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів.

3_3dc7aad6a1673803bbc4700923532ecb_650x410_28.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Times.

Як пише видання, послідовність подій, які відбуваються в Росії, демонструють те, як Путін поступово втрачає контроль. Як приклад:

  • 16 лютого загинув Олексій Навальний, який був конкурентом Путіна;
  • на початку березня в росіяни влаштували мовчазний траур за Навальним, якого дехто вважав лідером;
  • 7 березня Сполучені Штати Америки (США) попередили про терористичну загрозу в Росії, але Путін проігнорував це та заявив, що це спроба знизити явку на виборах під час яких він виграв з "підозріло високим результатом 88%".

В публікації зазначається, що війна на території України позбавила його вузького бачення, а росіяни, які уявляли довіреного лідера, тепер бояться за власне майбутнє.

The Times описали три можливих сценарії наслідків теракту в Росії:

  • Росія може продемонструвати теракт, як операцію під чужим прапором, щоб розпалити суспільний гнів проти України й узаконити загальну мобілізацію;
  • Путін може використати теракт як спосіб заморозити війну проти України й зосередитись на війні проти тероризму;
  • диктатор вже втратив контроль та дозволити взяти гору внутрішнім чварам. Армія перенапружена, в підпіллі дискутують про наступника Путіна, а повернення терори до Росії було передбачувано й проігноровано.

"Повернення ісламістського терору в Росію було одночасно передбачуваним і проігнорованим. Втручання Путіна в Сирію з метою підтримати м'ясника Асада принесло йому мало друзів. Центральноазіатські республіки відчувають його слабкість... Путін посилить обмін розвідданими про ІДІЛ з Туреччиною, Китаєм, Іраном і Північною Кореєю", - зазначає The Times.

Теракт у Підмосков'ї

У п'ятницю, 22 березня, у Красногорську кілька озброєних чоловіків у камуфляжі влаштували стрілянину у концертному залі "Крокус Сіті Холл". Пізніше силовики затримали чотирьох підозрюваних. Диктатор Володимир Путін, зі свого боку, заявив про нібито "причетність" України до теракту, оскільки терористи планували втекти до країни де було підготовлено "вікно".

Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання "Ісламська держава". У США підтвердили інформацію про причетність ІДІЛ та відкинули участь у подіях України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Теракт в Росії демонструє слабкість Путіна. The Times описало три сценарії наслідків 5.00 5 2
Політика / Світ
28.03.2024 224
Еще материалы раздела «Світ»