<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологинівсі новини дня
Політика
Україна
28.03.2024 252

Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом

Ймовірно, міністерства очолять нові керівники.

66a189f0bff877d674c458c61925eab0_28.03.24

Звільнення Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України — це продовження кадрових змін, які почалися ще в лютому 2024-го. Пише ТСН. 

Про це сказав політолог Володимир Фесенко розповів в інтерв’ю журналістці ТСН Марії Васильєвій для її проєкту "Ремарки".

"Я маю на увазі, зміни військового керівництва країни: відставка Залужного, призначення нового керівника Збройних сил України. Потім була ціла хвиля кадрового оновлення в військовому керівництві і ще процес продовжується. Очікуються (можливо, це відбудеться в квітні) певні кадрові зміни в Кабміні... І там очікуються не просто кадрові рішення. Президент заявив, що може бути проведена певна структурна реорганізація Кабінету міністрів України. Йдеться про об’єднання деяких міністерств і відповідно про скорочення деяких міністерств та відомств", — зазначив Фесенко.

За його словами, в межах цього процесу можуть бути і відповідні кадрові рішення.

"Вже можна з високою вірогідністю сказати, що в нас вже навряд буде існувати в колишньому вигляді Міністерство молоді і спорту. Його апарат, скоріше за все, в скороченому вигляді приєднають до Міністерства культури та інформаційної політики, як це було вже певний час тому. І я не виключаю, що от такі самі скорочення можуть торкнутися ще двох-трьох міністерств. Подейкують, що можуть бути кадрові зміни на чолі окремих міністерств", — розповів політолог.

За словами Фесенка, міністерства можуть очолити нові керівники.

"Зокрема, ходять чутки про те, що можуть поміняти міністра закордонних справ України. До Дмитра Кулеби є певні претензії із кадрової політики, по роботі посольств окремих, але з іншого боку... Дмитро Кулеба разом з Михайлом Федоровим і Малюською – ветерани в нинішньому уряді, лише троє, хто працює в складі Кабміну з 2019-го року, всі інші пізніше прийшли. Тому у нього досвід і у нього позитивна репутація і всередині країни і за кордоном, тому я не виключаю, що при всіх претензіях він може залишитися на своїй посаді. Можуть бути зміни і деяких губернаторів. Я не виключаю, що можливо (поки нічого невідомо про це, але хто зна) будуть якісь зміни і в Офісі президента... Президент анонсував великі кадрові зміни, тому вони можуть бути. По Кабміну – точно. Вони готуються, але їх масштаб поки під питанням", — розповів Фесенко.

Нагадаємо, згідно з новим указом президента, місце секретаря Ради національної безпеки і оборони України посядеОлександр Литвиненко. Він від 2021 року він очолював Службу зовнішньої розвідки України, а до того - був директором Національного інституту стратегічних досліджень.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом 5.00 5 2
Політика / Україна
28.03.2024 252
Еще материалы раздела «Україна»